Asker kaçaklarına rüşvet karşılığı çürük rapor verdiği gerekçesiyle hakkında 41 yıl 8 ay cezası bulunan eski Tabip Yarbay Habil T.'nin yargılandığı dosyanın içinden başka bir kadınla samimi fotoğrafları çıktı
 
ASKER kaçaklarına rüşvet karşılığı çürük rapor verdiği gerekçesiyle hakkında 41 yıl 8 ay cezası bulunan eski Tabip Yarbay Habil T.’nin yargılandığı dosyanın içinden başka bir kadınla samimi fotoğrafları çıktı. Fotoğrafları bulan 20 yıllık eşi S.T.’nin emniyette görüştüğü sırada eşi Habil T’ye fotoğrafları sorduğu ve "O kadın benim kankam" cevabını aldığı öğrenildi. S.T.’nin eşi hakkında boşanma davası açtığı fotoğrafları da mahkemeye sunacağı öğrenildi.
 
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin dün Kadıköy’de bir eve yaptıkları baskında yakaladığı eski Tabip Yarbay Habil T’nin emniyetteki sorgusu devam ediyor. Eşinin gözaltına alındığını öğrenen S.T., Habil T’nin eşyalarını topladığı sırada yatağın altında bir çanta buldu. Çantayı açan S.T., eşinin tutuklanmasına sebep olan çürük raporu dosyasını gördü. Dosyanın içini açtığında ise eşi Habil T.’nin başka bir kadınla çekilmiş samimi fotoğraflarını gördü. Bunun üzerine sinir krizleri geçiren S.T., fotoğrafları alıp İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde eşiyle görüşen S.T.’nin, fotoğrafları eşinin önüne koyup "Bu kadın kim?" diye sorduğu öğrenildi. Habil T.’nin de eşine "O kadın benim kankam" diye cevap verdiği belirtildi. İkilinin tartışması üzerine S.T.’nin görüşmeden çıkarıldığı bildirildi.
 
Habil T. ile S.T’nin 9 yıldır aralarının açık olduğu öğrenildi. S.T.’nin eşinin kendisini aldattığından şüphelendiğini ancak bir türlü ispatlayamadığı öne sürüldü. İki çocukları olan S.T.’nin eşi Habil T’ye kısa bir süre önce boşanma davası açtığı bu fotoğrafları da önümüzdeki günlerde mahkemeye sunacağı öğrenildi.
 
Yarbay Habil T., hakkında açılan ceza davası 22 Haziran 2009’da sonuçlanmıştı. Mahkeme, o dönemde GATA’da tabip olan Yarbay Habil T.’yi 23 kez "menfaat karşılığı sahte çürük raporu vermek" suçundan toplam 38 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yarbay T.’ye ayrıca, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan da 3 yıl 4 ay hapis cezası verilmişti.