Dostluk maçını Akyeniköy Belediye Başkanı olan Yusuf Deveci yönetti.
Akyeniköy Beldesi'ndeki bağlı Yeşiltepe Sitesi'ndeki toprak sahada yapılan maçı Türk takımı 6-2 kazandı. Maça İngiliz vatandaşları yoğun ilgi gösterirken, takımlarını ellerinde İngiliz bayrakları ile destekledi. Yeşiltepe sitesi sakinleri de ellerinde Türk bayrakları ile takımlarına destek verdi. Akyeniköy Beldesi Belediye Başkanı Yusuf Deveci, "17 yıl boyunca hakemlik yaptım, ardından gözlemci olarak görev yaptım, spordan kopmadım ve emekli oldum. Beldemizde yerleşik olarak 70 İngiliz aile yaşıyor. İki
dost ülke olarak toplumları kaynaştırmak açısından düzenlediğimiz sportif faaliyetle aramızdaki dostluk bağını güçlendirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Yakın bir zamanda Akyeniköy beldesine bir spor kompleksi kazandırmayı amaçladıklarını belirten Deveci, "Güzel bir kaynaşma oldu. İngilizler beldemizin gelişimi ve reklamı açısından önemli insanlar. Beldemizde spor kompleksi yaptığımızda onları da davet ederek yine maçlar düzenleyerek, iki ülke arasında ki dostluğu pekiştirmeyi düşünüyoruz" dedi.
Maçta İngiliz takımında görev yapan alan Mark Aldous ise, "Yeşiltepe'de bizler iyi zaman geçiriyoruz. Yaşımıza rağmen futbol oynuyoruz, ancak mutluyuz. Maç fikri, kendi aramızdaki sohbet ortamında doğdu. Çok güzel bir yerde bu tür bir ortamda bulunmaktan mutluyuz. Hepimizin amacı dostluk içinde iyi vakit geçirmek" ifadelerini kullandı.
Karşılaşma sonunda Belediye Başkanı Yusuf Deveci, her iki takım futbolcularını kutladı. Maç sonunda hatıra fotoğrafı çektiren iki takım futbolcuları, daha sonra verilen mangal partisinde stres attı.