AFYONKARAHİSAR'da 27 ilköğretim öğrencisi, okullarda yardım amacıyla dağıtılan ekmek arası döner ve köfteden zehirlendi.

Afyonkarahisar merkeze bağlı Işıklar ve Fethibey beldelerinde 27 ilköğretim öğrencisi, okullarda yardım amacıyla dağıtılan ekmek arası köfte ve dönerden zehirlendi. Işıklar İlköğretim Okulu'nda 11, Fethibey İlköğretim Okulu'nda ise 16 öğrenci yedikleri döner ve köftelerden sonra rahatsızlandı. Fenalaşan öğrenciler beldelerdeki sağlık ocaklarında tedaviye alındı. Rahatsızlananların sayısının artması üzerine bir bölümü Afyonkarahisar'a sevk edildi.

Sağlık ocaklarına yapılan ilk muayenede gıda zehirlenmesi teşhisi konulan öğrenciler Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Çocuk Doğum Hastanesi'ne götürüldü. Zübeyde Hanım Çocuk ve Doğum Hastanesi Başhekimi Mehmet Hasip Kebapçı, şöyle dedi:

"27 öğrenci okullarında dağıtılan ekmek arası köfte ve döner nedeniyle gıda zehirlenmesi geçirerek hastanemize getirildi. Tedaviye alınan öğrencilerin mideleri yıkandı. Hiçbir çocuğumuzun hayati tehlikelerini bulunmamaktadır. Özellikle çocukların gıda maddelerini tüketmeden önce mutlaka son kullanma tarihlerine bakarak yemeleri ve açıkta satılan gıdalardan almamaları gerekiyor."

Okullarda döner ve köftenin kimin dağıttığı araştırılıyor.