Dolar, Fed'in yarın başlayacak toplantısından önce tahvil alımı yaparak ekonomiyi canlandıracağı söylentileriyle diğer büyük para birimleri karşısında düştü.

ABD para birimi, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından ülkenin kredi notunun Aaa'dan düşürülebileceği açıklamasının yapılmasıyla euro karşısında neredeyse son 3 ayın en düşük seviyesine geriledi. Euro, Alman Federal Anayasa Mahkemesi'nin yarın açıklaması beklenen Avrupa İstikrar Mekanizması kararını ertelemeyi reddetmesi üzerine yükseldi.

RÜZGAR TERSİNE DÖNDÜ

New York merkezli Westpac Banking Corp. kıdemli döviz stratejisti Richard Franulovich, doların şu an kötü bir yerde olduğunu söyleyerek, "Atmosfer çok çabuk bir şekilde dolar aleyhine döndü" dedi.

Dolar, geçirdiği yüzde 0.6'lık düşüşün ardından New York saatiyle 09:46'da 1.2831 euro oldu ve 15 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye dokundu. ABD para birimi yine yüzde 0.6'lık düşüşle 77.82 yene gerilerken, bu rakam da 1 Haziran'dan bu yana en düşük seviye olarak dikkat çekti. Euro, çok değişmeyerek 99.85 yen oldu. Ticaret ortaklarından aldığı yorumlara dayanan UBS AG, euronun dolar son dört ayın en yüksek seviyesine çıkabileceğini söyledi.