Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 19-21 Eylül 2011 tarihlerinde Türkiye’nin ticari partneri olan Almanya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu kapsamda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında TOBB koordinasyonunda düzenlenecek bir özel sektör heyeti 19-20 Eylül 2011 tarihlerinde Cumhurbaşkanı Gül’e eşlik edecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e eşlik edecek heyette Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu da yer alacak. 
19-21 Eylül tarihleri arasında Almanya'ya resmi bir ziyarette bulunacak olan Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindeki heyet 19 Eylül Pazartesi günü cumhurbaşkanlığı sarayı Schloss Bellevue'da askeri törenle karşılanacak ardından, T.O.B.B., Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (DIHK) ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO-TD-IHK) işbirliğinde, Türk ve Alman iş dünyası temsilcilerinin de katılımıyla, Türk Alman İş Forumu düzenlenecek. Aynı gün Cumhurbaşkanı onuruna bir akşam yemeği verilecek. Ertesi gün Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un memleketi Osnabrück'ü ziyaret edilecek.
Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un geçtiğimiz yıl 18-22.Ekim 2010 tarihlerinde Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunduğunu, ziyaretin Almanya’nın Türkiye’ye 10 yıl aradan sonra cumhurbaşkanı seviyesinde yapılan ilk resmi ziyaret olması nedeniyle önem taşıdığını kaydeden Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, “Geçen yıl Alman Cumhurbaşkanı’nın üst düzey bir heyet ve Alman iş dünyasının önde gelen temsilcileri ülkemize geçen yıl yapmış oldukları ziyarete karşılık olarak bu yıl Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’de Almanya’ya resmi bir ziyarette bulunacak. Bu heyette Aydın Ticaret Odası adına, Aydın’ı temsilen katılıyor olmaktan gurur duyuyorum” dedi. 
Türkiye ve Almanya’nın iki önemli ortak olduğunu ifade eden Dokuzlu, “Bugün Almanya’da pek çok Türk iş adamımız bulunmaktadır. Almanya’da 3 milyon Türk yaşamakta ve bunun 80 bini de girişimci olarak yaşamlarını sürdürmektedir. Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin bu ziyaretlerle de olumlu yönde artacağına inanıyorum” diye konuştu.