Doktorların kanında dünyaca ünlü şarkıcı Michael Jackson'ın da ölümüne olan 'Propofol adlı anestezik madde tespit edildi.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) görevli biri kadın 3 doktorun 15 ay içerisinde ölüm nedeni olarak doktorların aşırı dozda kullandıkları anestesi ilaçları gösterildi. BEAH'da 15 ay içinde meydana gelen üç genç doktorun ölümü üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığı adli, Bakanlık idari soruşturma başlattı. Hayatını kaybeden doktorlara otopsi yapılırken, alınan çeşitli örnekler de İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Uzman kişilerce hazırlanan rapora göre, Dr. Buket Tasmacıoğlu'nun kanında alkol ile birlikte uyutucu ve uyuşturucu maddelerin bulunmadığı belirtildi. Ancak, Dr. Tasmacıoğlu'nun kanında yüksek dozda anestezik madde olduğu ifade edildi.

3'Ü DE ODASINDA ÖLÜ BULUNMUŞTU

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor ölümlerinin ilki 6 Şubat 2010 tarihinde meydana geldi. 37 yaşındaki Buket Tasmacıoğlu, nöbet sonrası hastanedeki odasında ölü bulundu. Ayağına narkoz enjekte ettiği öne sürülen Dr. Buket Tasmacıoğlu'nun ölümü şüpheli bulundu. İkinci ölüm olayı, 20 Nisan 2011 günü Kalp Damar Cerrahi Servisinde meydana geldi. 26 yaşındaki Araştırma görevlisi Dr. Muhammet Fındık odasında cansız bulundu. BEAH son olarak, Acil Tıp uzmanı Fatih Bilge'nin ölüm haberiyle sarsıldı. Gece nöbetinden çıktıktan sonra odasına girerek dinlenmeye çekilen Bilge'nin cansız bedeni, nöbeti devralmak için gelen meslektaşı tarafından bulundu. Koluna enjekte ettiği belirtilen Propofol'un ünlü şarkıcı Michael Jackson'un ölümüne neden olduğu öne sürüldü.

Erzurum Eğitim ve Araştırma hastanesi'nde 15 ay içinde 3 doktorun ölümüyle ilişkin yapılan soruşturma sonucunda maktüllerin kanında yüksek oranda Propofil isimli anestezik madde tespit edildi. Tasmacıoğlu ve Bilge hakkında takipsizlik kararı verilirken, Fındık hakkında savcılık henüz karar vermedi.

Uyumak için kullanılıyor

Cumhuriyet Savcılığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporlar üzerine Dr. Buket Tasmacıoğlu ve Dr. Fatih Bilge hakkında takipsizlik kararı verdi. Dr. Muhammet Fındık hakkındaki rapor geç geldiği için henüz bu konuda Cumhuriyet Savcılığı bir karar vermedi. Adli Tıp ve Psikiyatri uzmanları, Adli Tıp Kurumu'nun verdiği raporları değerlendirirken, uzun çalışma süreleriyle çalışan doktorların ayakta kalabilmek için bazı ilaçlar kullandıklarını bildirdi. Ayakta durabilmek, rahatlamak ve deliksiz uyku çekebilmek için kullanılan bazı ilaçların bağımlılık yaptığına dikkati çeken uzmanlar, ilaçların aşırı dozda kullanımının ölümlere neden olduğunu söyledi. yenişafak