Yasadışı kürtajdan gözaltına alınan ve serbest kalan doktor 'komplo kurdular' dedi. Hamile kadın 'Muayeneye gitmiştim. Gebe olduğumu bilmiyordum' diyerek tecavüze uğradığını iddia etti.

Kürtaj baskınından komplo ve tecavüz iddiası çıktı

- Başbakan Erdoğan'ın kürtajla ilgili açıklamalarından sonra Türkiye'nin ilk operasyonu Antalya'da ünlü kadın doğum uzmanı Abdülaziz Akkaya'nın muayenehanesine yapılmıştı.

- 4 aylık hamile Suzan U.'ya kürtaj hazırlığında olduğu iddia edilen Abdülaziz Akkaya gözaltına alınmıştı.

- Suzan U.'nun kürtaj için değil, muayene için doktora gittiğini söylemesi üzerine Akkaya ile birlikte sekreteri de polis tarafından serbest bırakıldı.

- Serbest kaldıktan sonra gözaltına alındığı muayenehanesinde hasta kabullerine devam eden Abdülaziz Akkaya AKŞAM'a kendisine komplo kurulduğunu söyledi.

- Akkaya, geçmiş olsun ziyaretine gelen arkadaşlarına şöyle dert yandı: 'Suzan U. isimli kadını ben tanımıyorum. Olay günü muayenehaneme geliyor. Sekreterime muayene için kayıt yaptırıyor. Ben kendisiyle görüşmeden muayenehaneye polis geldi. 'Suzan U. isimli kadın kürtaj yaptıracakmış' diyorlar. Olayın komplo olduğunu sanıyorum. Ayrıca kürtaj yapılacağı zaman narkoz için de uzman olması gerekir. Polis baskını sırasında narkoz uzmanı da yoktu.'

Baskından tecavüz dramı çıktı

4 aylık hamile Suzan U.'nun ifadesi kan dondurdu. Hamile olduğundan haberi olmadığını dile getiren Suzan U. ifadesinde kasıklarındaki ağrı ve adet düzensizliği nedeniyle kontrol için doktorun muayenehanesine gittiğini söyledi.

Suzan U. tecavüz sonrası hamile kaldığını ileri sürerek, kendisine alkol vererek tecavüz ettiği suçlamasıyla Manavgatlı avukat F.Y.'den şikayetçi oldu. Suzan U. 'Daha önce alkol kullanmadığım için sarhoş oldum. Kendime geldiğimde avukatın tecavüzüne uğradığımı ve bekaretimi kaybettiğimi anladım' dedi.

Akşam - Mustafa KOZAK