İSTANBUL'DA bir kadını, evinde ellerini ve kollarını bağladıktan sonra ağzını bantlayarak gasp eden Halil İbrahim I., boğuşma sırasında bıçakla elini kesti.


Olay yerindeki kan izlerinden yola çıkan jandarma, kriminalde DNA incelemesi yaptıktan sonra şüpheliyi belirledi. Kar maskeli gaspçı, Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin operasyonuyla yakalandı.

Büyükçekmece'de 27 Kasım 2008 tarihinde meydana gelen olayda, tek başına yaşadığı öğrenilen A.Y.'nin (29) evine gece kar maskesi takarak giren gaspçı, genç kadını bıçak zoruyla etkisiz hale getirdi. A.Y.'nin elini ve ayaklarını bağlayan gaspçı, boğuşma sırasında bıçakla kendi parmağını kesti. Daha sonra evdeki mücevherler ile paraları alan gaspçı, genç kıza bayılttıktan sonra kayıplara karıştı.

Kanın DNA'sı incelendi

Bağlardan kurtulan A.Y. durumu jandarmaya haber verdi. Jandarma, evde yaptığı detaylı inceleme sırasında şüpheliye ait kan izlerini, kriminal labaratuvarda DNA incelemesine gönderdi.

Göz ve kaş yapısı

İfadesinde gaspçının sadece gözünü ve kaş çevresini gördüğünü söyleyen A.Y.'ye jandarmaya ait suçlu katoloğundan binlerce şüphelinin fotoğrafları gösterildi. 12 kişinin kaş ve göz yapısını gaspçıya benzeten A.Y., "Bu kişiler olabilir" dedi. Bunun üzerine 12 şüpheliden, DNA testi için saç telleri alındı. İnceleme sonunda İstanbul'da yaşayan, 17 ayrı suçtan sabıkası bulunan Halil İbrahim I.'nın DNA'sının, A.Y'nin evinden delil olarak alınan kanın DNA'sıyla uyuştuğu belirlendi.

Ankara'da yakalandı

Şüpheli hakkında derhal yakalama kararı çıkarıltıldı. Bilgiler Ankara İl Jandarma Komutanlığı'na da gönderildi. Jandarma ekipleri, Halil İbrahim I.'yı (36), Altındağ'da saklandığı evde kısa sürede yakaladı. Adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.