Sağlıklı beslenmek için uzmanların kapısını çalanların bazıları hedefine ulaşıyor, bazıları gittiğine gideceğine bin pişman oluyor! Pişman olanlardan biri de Eyşan Özhim...

Diyet Sağlıklı Yaşam Dergisi"ne konuşan Özhim, bir diyetisyen yüzünden film projesinin iptal olduğunu anlattı: “Yurtdışında da örnekleri olduğu gibi rolüm için kilo vermem gerekiyordu, yoksa film iptal olacaktı. 10 kilo vermek için gittim, ancak 4 kilo aldım! 60 kilodan 64"e çıktım ve proje iptal oldu.”

Ünlüler bir bilene soruyor

Sağlıklı beslenmek için uzmanların kapısını çalanların bazıları hedefine ulaşıyor, bazıları gittiğine gideceğine bin pişman oluyor! Diyet Sağlıklı Yaşam Dergisi de ünlülerle son yıllarda moda olan “beslenme danışmanları” arasındaki ilişkileri araştırdı. Tabii ortaya şaşırtıcı sonuçlar çıktı. işte o ilginç dosya...

Danıştıktan sonra daha da bilinçlendim / Ebru Akel

“Diyetisyenim Banu Kazanç, sağlık danışmanım ise Osman Müftüoğlu... Düzenli beslenmeye ve spor yapmaya özen gösteriyorum. Öğünleri kaçırmıyorum. Sebze ve meyve ağırlıklı besleniyorum. Her şeyi mevsiminde tüketiyorum. Et ve balık da tüketiyorum, ancak ölçüsünde olmasına dikkat ediyorum. Tatlı da yiyorum, tabii aşırıya kaçmadan. Beslenmemde dikkat ettiğim en önemli şeylerden biri ise bol su içmek. Daha öncesinde de beslenmeme dikkat ediyordum, ancak diyetisyene gittikten sonra daha bilinçli oldum.”

Yeni danışmanlara güvenmiyorum / Cem Davran

“Beslenme konusunda yeni danışmanlara güvenmiyorum. Ben yaşanmışlıklara bakıyorum. Geçmişte annelerimizin, ninelerimizin dediklerini, sofraya koyduklarını önemsiyorum. Çocukluğumda ne gördüysem aynı şekilde devam ediyorum. Genelde organik besleniyorum, doğal besinleri tüketiyorum.”

Kimseye düzenli danışmıyorum / Esra Eron

“Düzenli danıştığım kimse yok, ancak zayıflamak için Taylan Kümeli"ye gitmiştim. Verilen beslenme programını uygulayamadım. Kahvaltıyı düzenli yapmaya çalışıyorum, dışarıda olduğum için diğer öğünleri geçiştirmek zorunda kalabiliyorum. Sebze ve meyve tüketmeye özen gösteriyorum. En fazla balık yiyorum.”

Beslenme danışmanım yok / Pınar Aylin

“Danıştığım kimse yok ama özellikle hamileliğimden bu yana yedi senedir yediklerime dikkat ediyorum. Et, ızgara balık ağırlıklı besleniyorum. Yemeklerde zeytinyağı kullanıyorum. Hamur işi yemiyorum, ekmeği de sınırlı tüketiyorum.”

Kitap okuyarak kendimi eğittim / Didem Erol

“Benim özel bir beslenme danışmanım yok, kitap okuyarak, doğa felsefesiyle ilgilenerek beslenme konusunda kendimi geliştirdim. Un ve unlu gıdalardan uzak duruyorum. 8-9 yıldır normal süt yerine soya sütü kullanıyorum. Tam vejetaryenim diyemeyeceğim ama et ve tavuk tüketmiyorum, sadece balık yiyorum. Hiç abur cubur, fast food yemem. Sebze tüketiyorum çoğunlukla, kimi zorla yer ama ben sebze yemeklerini sevdiğim için yerim. Tek zaafım tatlı. Onu da abartmadan tüketiyorum.”

10 kilo vermek için gittim ama 4 kilo aldım! / Eyşan Özhim

“Ocak ayında film çekimi için bir diyetisyene gittim. Çünkü yurtdışında da örnekleri olduğu gibi rolüm için kilo vermem gerekiyordu, yoksa film iptal olacaktı. 10 kilo vermek için gittim, ancak 4 kilo aldım! Normalde çekimlerden önce sadece salata yiyerek 4-5 kilo verebiliyordum, diyetisyene gittikten sonra 60 kilodan 64 kiloya çıktım ve proje iptal oldu. Bunda spor yapamamış olmamın da etkisi olabilir, çünkü hastalığımdan dolayı spor yapamıyorum, sadece yüzebiliyorum. Ancak bunu daha önce diyetisyene söylemiştim zaten.... Sonuçta üç saat arayla bir yeme programımız vardı ve yedikçe kilo aldım işte.”