Görmez, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Kayseri Müftülüğü'nün düzenlediği etkinliğe katılmak için geldiği kentte, Vali Mevlüt Bilici'yi ziyaret etti.

Bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nda ''Hazreti Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku'' konusunun işlendiğini anımsatan Görmez, şöyle konuştu:

''Kutlu Doğum Haftası, büyük bir gelenek oldu. Milletimizde zaten var olan Peygamber sevisini, bilgiye ve bilince dönüştürmeye vesile oluyor. Kardeşlik konusunu işlediğimiz için her türlü ayrılığı, gayrılığı ortadan kaldırmaya ve kardeşliliği bir söylem olmaktan çıkarıp, bir ahlak ve hukuk haline getirmeye, hukuk derken de bazıları yanlış yorumlayabiliyor, bir de manevi haklar vardır. İnsanları ahirete yolcu ederken helal ettiğimiz hakları kastediyorum. Bir hafta boyunca bir kardeşlik halesi bütün gönül coğrafyamızı hatta bütün insanlığı kaplayacak diye umut ediyorum.''

Prof. Dr. Görmez, gazetecilerin, hac kotasının artırılıp, artırılmayacağıyla ilgili sorusuna, ''Her yıl önce normal kotamızı kullanıyoruz, daha sonra fazlasına talip oluyoruz. Ama ortada bir gerçek var. Vatandaşımızın müracaatı zannediyorum 1 milyon 300 bine ulaştı. Her yıl en fazla 100 bin vatandaşımızı götürme imkanına sahibiz'' yanıtını verdi.

Diyanet TV, Miraç Kandili'nde deneme yayını yapacak

Görmez, Diyanet TV'nin yayınıyla ilgili olarak da şu bilgiyi verdi:

''Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT ile bir anlaşma yaparak, TRT Anadolu olarak gördüğümüz kanal içerisinde yayına başlayacak. İlk deneme yayınımıza Miraç gecesinde, ilk yayınlarımıza da Ramazan ayında başlamış olacağız inşallah. Daha çok yaygın din eğitimi ağırlıklı bir kanal olacak.''

Kur'an-ı Kerim'in seçmeli ders olarak okutulması sırasında abdest ve başörtüsü konusunda bazı tartışmalar yaşandığının hatırlatılması üzerine, Prof. Dr. Görmez, ''Diyanet İşleri Başkanlığı'nın iş ve işlemlerini yürütürken kuralları, prensipleri vardır. Biz, fetva işlerini Din İşleri Yüksek Kurulu'na tamamen havale etmişizdir. O gibi konuları zaten aradığınızda cevabını alıyorsunuz veya web sayfamızda o tip şeyleri görmek mümkündür'' dedi.

Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, terörün önlenmesi için özel bir program yürütüp, yürütmeyeceği sorusu üzerine ede şunları söyledi:

''Her türlü yanlışlığı, kötülüğü ortadan kaldırmak için genel çalışmalarımızı yaparız. Diyanet İşleri Başkanlığı bir güvenlik kurumu değil ama imanla emniyet aynı kökten gelir. Dolayısıyla iman sağlam olduğu zaman güvenlikte en azından insanlığın huzurunu kaçıran büyük yanlışlıklar da ortadan kalkar diye düşünüyoruz. Tabi ki tek boyutlu düşünmemek lazım. Her türlü yanlışlığın aynı zamanda siyasi, sosyal, ekonomik, iktisadi pek çok boyutu vardır. Ama biz, önemli gördüğümüz bir boyutuyla ilgiliyiz.''

Görmez, Vali Bilici'ye, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Ayasofya'da açılan, Mehmet Çebi'nin 99 eserinin yer aldığı ''Lisan-ı Hat ile Aşk-ı Nebi Hilye-i Şerif'' sergisinin kitabını hediye etti.

Vali Bilici de Prof. Dr. Görmez'e, Yahyalı yöresine özgü el dokuması kilim verdi.