MicroSD kart desteği sunan telefon sahipleri PayPass logolu POS'lara 'cep'lerini okutarak ödeme yapabilecek

BANK Asya, akıllı kart teknolojisi ve mobil ödeme çözümlerinde dünya lideri Watchdata ile işbirliği yaparak 'Dıt Mobil' i müşterilerinin hizmetine sundu. DIT Mobil'de microSD kart tabanlı cep telefonu olanlar ödemelerini cepten gerçekleştirecek. Cep telefonundan bağımsız kullanılabilecek DIT Mobil'de kullanıcıların telefon numarasını veya cep telefonunu değiştirmesine gerek kalmayacak.

Projenin tanıtımına ilişkin İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, microSD kart tabanlı ürün sayesinde kullanıcıların AsyaCard DIT ile yapabildikleri tüm temassız işlemleri cep telefonları ile gerçekleştirebileceğini anlattı. Ünal, bu ürünün toplu ulaşım başta olmak üzere PayPass logusu olan taksi, feribot, otoyol ve köprü KGS gişeleri ile diğer ödeme noktalarında kullanılabileceğini söyledi.


Telefonu değiştirmeye gerek yok
ÜRÜNÜN özelliklerini anlatan Ünal, bu ürünün en önemli özelliğinin NFC (Yakın Alan İletişimi) teknolojisini destekleyen telefon ihtiyacının bulunmaması olduğuna işaret etti. Ünal, 'Kullanıcılar DIT Mobil microSD kartları Blackberry olmak üzere microSD kart destekleyen mevcut telefonlarına takarak anında işlem yapabilecek' dedi.

800 BİN TEMASSIZ KARTA SAHİP
BANK Asya'nın 1 milyon 700 bin adet kredi kartı, 400 bin de KGS kartı bulunduğunu belirten Ünal, bunun 800 bininin DIT yani temassız kart özelliklerine sahip olduğunu aktardı. Ünal, bugün piyasadaki birçok cep telefonunun microSD kart desteği sunduğuna işaret ederek DIT Mobil'in kullanıcı sayısının hızlı bir şekilde artmasının beklendiğini ifade etti. Ünal, uygulamanın 2011 yılının ilk çeyreğinde müşteri ile buluşmasının planlandığını sözlerine ekledi.