CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün kaçırılmadan önce yanında bulunan iki kişiden biri olan Kadir Merkit, kaçırma olayını anlattı.

Aygün'ün Tunceli'deki basın ve halkla ilişkiler ile diğer özel işlerini takip eden, ayrıca Akşam Gazetesi'nin Tunceli muhabirliği görevini de yürüten Merkit, Valilik binası önünde yaptığı açıklamada, ''Dün öğle saatlerinde Milletvekili Hüseyin Aygün ve milletvekilinin danışmanı Deniz Tunç ile Ovacık'a gitmiştik. Orada esnafı ve halkı ziyaret ettik. Bayağı bir ilgi vardı, Aygün, sıcak karşılandı'' diye konuştu.

Ovacık'tan Tunceli il merkezine dönmek üzere akşam saatlerinde yola çıktıklarını anlatan Merkit, ''Ancak Fırtına Veli Çeşmesi civarında sivil giyimli, silahlı iki kişi tarafından yolumuz kesildi ve direkt Hüseyin beye yöneldiler. Kendisine 'Hüseyin bey' diye hitap ettiler. 'Bizimle geleceksin. Bu bir örgüt kararıdır, sizi bir süreliğine misafir edeceğiz' dediler. Hüseyin bey orada bayağı direndi, 'sizi tanımıyorum, sizinle hiçbir yere gelmiyorum. Konuşacaklarınız varsa buyurun burada konuşalım' dedi. Daha sonra eli silahlı iki kişi, orada bunun bir örgüt kararı olduğunu, kesinlikle götüreceklerini dile getirdiler'' ifadelerini kullandı.

Merkit, şöyle devam etti:

''Daha sonra Milletvekili Hüseyin Aygün, 'Yanımdakilerin can güvenliği olmadığı için ben sizinle hiçbir yere gelemem, ne konuşacaksak burada konuşalım' dedi. Onlar da bunun üzerine 'yanınızdakilerle bizim hiçbir işimiz yok, biz sadece sizi misafir edeceğiz, lütfen bizi zor kullanmaya mecbur etmeyin' deyip Hüseyin beyin araçtan inmesini istediler. Araçtan indikten sonra biz de araçtan indik ve biz de tepki gösterdik. Hani yaptıklarının doğru olmadıklarını söyleyerek, Hüseyin Aygün'ü götürmemeleri konusunda ikna etmeye çalıştık. Ancak adamlar bizi hiçbir şekilde bizi dinlemedi, ikna da olmadılar. Adamlar milletvekili götürmeye zaten kararlıydılar. Daha sonra bize uzaklaşmamızı söyleyerek Hüseyin beyi alıp ormanlık alana doğru gittiler.''

Deniz Tunç ile olay yerinden hızla uzaklaştıklarını anlatan Merkit, ''Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü'ne geldik. İl Emniyet Müdürüne bilgi verdik. Tunceli Valisine bilgi verdik daha sonra jandarmaya geçerek orada ifadelerimizi verdik. Ardından vekilin ailesinin yanına gittik'' diye konuştu. (AA)