Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt"ün yasadışı dinlendiği ve takip edildiği iddiasıyla yapılan soruşturma sürecinde, İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi"nde yapılan aramayı başlatan ihbarı, bir dönem İstanbul İstihbarat Şubesi"nde de görevli Emniyet Müdürü Bülent Köksal"ın yaptığı iddia edildi.

Avukat Bülent Acar, müvekkili Paksüt"ü yasadışı takip ettikleri iddiasıyla 3 polisin yargılandığı davada, Köksal"ın tanık olarak dinlenmesini istedi. Mahkeme, Köksal"ın olayla bağlantısının tespit edilemediğini belirterek bu talebi reddetti. Paksüt"ü, 13 Mayıs 2008"de Ankara Tenis Kulubü önünde yasadışı takip ettikleri iddiasıyla biri emniyet amiri 3 polisin yargılanmasına önceki gün devam edildi. Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi"ndeki duruşmada avukat Acar, Bülent Köksal isimli kişinin tespiti ile tanık olarak ifadesine başvurulmasını istedi. Hâkim Mahmut Kaya"nın, Köksal"ın kim olduğunu sorması üzerine Acar, “İstanbul"daki dinlemeyi ihbar ettiği iddia edilen kişi” yanıtını verdi.

İhbarcı polis mi?

Duruşma 19 Nisan"a ertelendi.
Duruşmada, İstanbul KOM"da yasadışı dinleme yapıldığı ihbarını yapan kişinin, bir dönem İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü"nde de görev yapan Emniyet Müdürü Bülent Köksal olduğu savunuldu.
İhbar üzerine KOM"da yapılan aramaya ise Ergenekon savcıları itiraz etmiş ve mahkemeye başvurarak, soruşturmayla ilgili dinlemeler dışında arama yapılmaması için karar çıkartmışlardı. Soruşturma sonunda takipsizlik kararı verilmişti. Karara yapılan itirazın kabul edilmesi üzerine sadece Paksüt"ü yasadışı takip ettikleri iddiasıyla 3 polis hakkında dava açılmıştı.

Milliyet