Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde görevi ihmal ve kötüye kullanma suçlarından yargılanan aralarında Trabzon İl Jandarma eski Alay Komutanı Ali Öz'ün de bulunduğu 8 jandarma görevlisinin Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanması sonrası tarafların avukatları arasında çıkan tartışmada, sanık avukatına hakaret ettiği öne sürülen Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.
 
Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Hakan Bakırcıoğlu ile şikayetçi Ali Sürmen katılmadı. Hakaret davasına konu olan tartışmanın tanığı olan ve Bakırcıoğlu'nun avukatlığını yürüten Bahri Bayram Belen ile Sürmen'in avukatı Tekin Sağır duruşmada hazır bulundu.
 
Mahkeme heyeti, sanık Bakırcıoğlu'na, Sürmen'e hakaret ettiği gerekçesiyle bir yıl hapis cezası verdi. Bakırcıoğlu'nun duruşmalardaki iyi halini dikkate alarak cezayı 10 ay hapse indiren heyet, suç nedeniyle maddi zarar doğmaması ve sanığın yeniden suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşması nedeniyle Bakırcıoğlu hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı. Heyet, Bakırcıoğlu'nun 5 yıl denetime tabi tutulmasına hükmetti.