Uğradığı silahlı saldırıcı sonucu hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 4"üncü yılında ailesi ve sevenleri tarafından öldürüldüğü yerde anılıyor.

Gazeteci Hrant Dink, 19 Ocak 2007 tarihinde saat 15.00 sıralarında, genel yayın yönetmeni olduğu Agos Gazetesi"nin Şişli Halaskârgazi Caddesi üzerindeki binası önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Hrant Dink"in öldürülmesinin üzerinden 4 yıl geçti. “Hrant"ın Arkadaşları” her yıl olduğu gibi bu sene de gazetecinin öldürüldüğü yer ve saatte arkadaşlarını anmak için toplandı.

Törende, ellerinde “4 yıldır yargı yok”, “4 yıldır meclis yok” yazılı dövizler taşıyan grup, “Hrant için adalet” diye slogan attı.

Törene katılanlar, Agos Gazetesi binasının önünde Dink'in öldürüldüğü yere, kalp şeklindeki çelenge kırmızı karanfiller bırakarak mum yaktı.

Dink'in eşi Rakel Dink, konuşma yapmadı, AGOS'un penceresinden kalabalığı selamladı.

Tören nedeniyle Halaskargazi Caddesi taşıt trafiğine kapatıldı.

Öte yandan, sanatçı Mustafa Alabora'nın da aralarında bulunduğu grup, slogan atarak Taksim'den törenin yapıldığı yere doğru yürüyüşe geçti.

YÜRÜYÜŞTE GERGİNLİK

Anma törenlerine katılmak isteyen çeşitli gruplar Taksim Meydanı ve Cevahir Alışveriş Merkezi önünde topandı. Gruplar eş zamanlı olarak saat 13.30 sıralarında Agos Gazetesi'nin önüne doğru yürüyüşe geçti. Cevahir Alışveriş Merkezi önünden başlayan yürüyüş sırasında gerginlik yaşandı. Bir sürücü grubun içinden geçmek istedi. Ancak grup üyeleri sürücüye sert tepki gösterdi. Grup üyeleri otomobile tekme ve yumruk attı. Sürücüyü çareyi hızla kaçmakta buldu. Gerginliğin ardından yürüyüşe devam eden grup, AGOS'un önüne ulaştı.

SÜRECEK...