Etkinliğe , Nazilli İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula, NAMİMDER Yönetim Kurulu Başkanı H.Atakan Bayram, dernek yönetim kurulu ve üyeleriyle ilçe merkezi, belde ve köylerde görev yapan din görevlileri katıldı.
Etkinlikte konuşan NAMİMDER Başkanı Bayram, din görevlilerinin sorumluluk isteyen zor bir işi yerine getirdiklerini belirterek, “Değerli din görevlisi kardeşlerim, manevi hayatımız adına yapmış olduğunuz görev her türlü takdirin üzerindedir. Bu doğumundan ölümüne kadar hayatın her sayfasında siz değerli din görevlisi kardeşlerimize ihtiyacın olduğu içtimai hayatımızın vazgeçilmezidir. Bir toplumda din görevlisinin değerini ancak o toplum görevlisiz kaldığı zaman anlamamalı, sizler her zaman bizim baş tacımızsınız. Bu vesile ile yılda bir iki defa da olsa sizlerin özverili çalışmalarınızı bu yemeğimizi bahane ederek takdirimizi sunmak istedik. Hafta münasebetiyle birlik, beraberlik ve dayanışma adına tertip ettiğimiz yemeğimize teşriflerinizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
Düzenlenen etkinlik nedeniyle NAMİMDER üyelerine teşekkür eden İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula da, “Günümüzde yaşanan bütün dinlere baktığımızda mabetler insanların vazgeçilmez kutsal mekanları olarak göze çarpmaktadır. Temelde mabetler vardır ve Mekke, Medine ve Kudüs hep mabetler etrafında oluşmuştur. Ayrıca din görevlilerimiz milletimizin en karanlık günlerinde camilerdeki mihrap ve minberden milli mücadeleye katkı ve destek sağlamış, deprem, sel ve yangın gibi afetlerde öncülük ve önderlik yapan gönül elçileridir. Doğan çocuklarımızın kulaklarına ezan okuyarak isimlerini koyan, evlerde okunan mevlitlerde, sünnet törenlerinde bulunan imamlarımız, hayatımızın sonunda ebedi aleme arıtıp yolcu eden milletimizin en sıkıntılı günlerindeki en vefalı dostlarıdır. Ne tür sıkıntılarını olursa olsun kapımız ev ve cep telefonum her zaman sizlere 24 saat açıktır. Birlik ve beraberlik içersinde aşamayacağımız sıkıntılar yoktur. Din görevlilerinin cami içerisinde sorumluluğu olduğu kadar cami dışarısında da sorumluluğu var” diye konuştu.
Konuşmaların ardından NAMİMDER Başkanı Atakan Bayram Nazilli İlçe Müftüsü H. Hüsnü Sula ve Din Görevlileri Derneği Başkanı Nevzat Yavaşoğlu"ne birer teşekkür plaketi verdi.