Tişörtün önünde AB, arkasında ABD yazıyor. CHP"nin desteğiyle 116 gün sonra Başbakan olmanız, hangi odakların itici gücüyle gerçekleşti? Bu karanlık dönem nedir?” diye sordu.

MHP lideri Bursa temasları sırasında gazetecilerle kahvaltı etti ve meydanlarda konuştu. Bahçeli, konuşmalarında şunları söyledi: “"Niye bize AK Parti demiyorsunuz?" diye milleti suçluyor. Biz sekiz yıl sonra "Aldatma ve Kandırma Partisi" diyoruz. Partinin adı "ak" ise 116 karanlık günü millete anlat. MHP"nin iktidarında o 116 karanlık günü aklayıp paklayıp millet huzuruna çıkartmazsam namerdim.

İmralı canisi 116 sayfalık bir yol haritasını Başbakana göndermek üzere Mudanya Savcılığı"na teslim ediyor. Peki hani AK Parti"ydin, hani şeffaftın? Açılımın içini açmıyorsun. PKK"nın yol haritasının içinden bir şey söylemiyorsun. İleri demokrasi ve özgürlük palavrası ile memleketi bölünmeye götürüyorsun.

3 bin 129 gün yıkanacak

Meclis"e yeterli bir güçle geldiğimizde dokunulmazlıkları kaldıracağız. İster Silivri"de olsun, ister TBMM"de, isterse Türkiye Cumhuriyeti"ni yönetmek durumunda olsun, haklarında fezleke varsa, MHP"nin yeter sayısıyla kimilerinin yargıya kimilerinin Yüce Divan"a gitmeleri mukadderdir. 3 bin 129 gün bunlar ülkeyi yönetmiştir. Her günü toplu iğne ucu kadar ihmal gösterilmeksizin taranacak, üretilmiş ne kadar deterjan varsa, hepsi bir havuzda toplanacak ve AK Parti"nin 3 bin 129 günü yıkanacak. Başbakan nereye giderse gitsin bulunup getirilecek ve havuzun içine atılacak.”

Bozkurt eğitimi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bursa"da, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi"nde partisinin İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen “Bu Seçime Hanım Eli Değecek” konulu toplantıya katıldı. Toplantının ardından partili kadınlarla sohbet eden Bahçeli, annesinin kucağındaki bir kız çocuğuna bozkurt işareti yapmayı öğretti.

Libya, Irak olmasın

MHP lideri Devlet Bahçeli Libya konusunda da şunları söyledi: “Libya"da demokrasi kültürünü geliştirebilecek bir faaliyet doğru olurdu. BM"nin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. Ancak bir ülkeye işgal gücü gönderecek konuma gelinmemelidir. Bunun bir örneği Irak"ta yaşanmıştır. Her ülkede bir toplumsal gerginlik olduğunda ABD"nin yönlendirmesi ve öncülüğünde, demokrasi ve insan hakları götürme gerekçesiyle işgal gücü gönderilmesi, önemli gelişmelerin kaynağını besleyen bir durum olabilir. Buraya karşı dikkatli olunmasında yarar var. Türkiye"nin Libya konusunda uluslararası diplomasi mekiği ile süreci yönetmesi gerekiyor. Hükümet ülkeyi gelecekte risk altına sokacak yaklaşımları kabul etmeyeceğini uluslararası düzeyde dile getirmeli.”

hürriyet