Didim Belediyesi Manavlar ve Balıkçılar Çarşısında hizmet veren Esnaflar yaz aylarında artan ve şehrin değişik noktalarına kurulan seyyar esnaflardan rahatsız; Esnaflar, seyyarların işlerini olumsuz etkilediğini belirtirken, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ise Çarşı esnafında söylemlerini haklı bularak destek verdi.

Manavlar ve Balıkçılar Çarşısı esnafları her yaz seyyar sıkıntısı yaşadıklarını belirterek “Özellikler insanların çok gezdiği ya da alış veriş yaptığı yerlerde tezgahlarda ürün satılıyor. Vatandaşta buraya gelmektense alış verişini orada yapıyor; bu kişilerin dükkân kirası, elektrik ve su parası, vergisi yok; bizim ise var. Bu sadece merkezde değil her yerde bu şekilde seyyar mevcut; biz ise burada müşteri gelecek diye bekliyoruz. Aldığımız malları da satamayınca döküyoruz ve ekstra bir zarar ortaya çıkıyor. Konuyu belediyemize ilettik; Zabıtanın seyyarlara işlem yapmalarını istedik ama değişen bir şey olmadı. Bu konuda yetkili mercilerin duyarlı olmalarını istiyoruz” dediler.

Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu da, esnaflara tam destek verdi. Seyyar esnaf sorununun Didim’in çok acı bir sorunu olduğunu dile getiren Pektaşoğlu, “Her yaz bu sorun var. Sadece Manavlar ve Balıkçılar anlamında değil tatlıcısından tutun da sıhhı tesisatçısına kadar her anlamda bu sorun mevcut. Yıllardır da bu şekilde sürüyor. Oda olarak bu konuda uyarılarda bulunduk ama sorun ortada; Bilindiği üzere Seyyarlar ne vergi ödüyor, ne de işçi çalıştırıyor. Vergisini ödeyen, işçi çalıştıran odaya üye olan benim esnafımın suçu ne; yetkililer görevlerini yerine getirsinler. İlçemizde bir Manavlar Çarşısı var ama iş yapmıyor; o zaman biz bu esnafları neden içeri hapsettik. İlçemizde bu anlamda bir başıboşluk söz konusu; Yetkilerden ricam denetimler artsın; Belediyemiz, Vergi Dairesi ve diğer kurumlar bu anlamda sorumluluklarını yerine getirmeli ve denetimler sıklaştırılmalı” dedi.

 

 aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png