Didim’de Ziraat Odası ilçede zeytinin önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için bir etkinlik gerçekleştirdi. Çamlık mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve yaklaşık 1000 yıllık olduğu tahmin edilen ve anıtsal bir özelliğe de sahip olan zeytin ağacının etrafında gerçekleşen etkinliğe Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim İlçe Tarım Müdürü Halis Yaşar, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, Çamlık Mahalle Muhtarı Mustafa Sülecik, Ziraat Odası yönetim kurulu üyeleri ile zeytinciler katıldı.


Oda Başkanı Bahattin Gökdemir Didim’de hasad döneminin başladığını ve artık zeytin üreticilerinin ürünleri almaya başladığını belirterek Bizde bu günkü etkinliğimizde Didim’de zeytin yeni değil bundan binlerce yıl önce olduğunu anlatmak ve dile getirmek için bu etkinliği yaptık. Bu ağaç daha önceki etkinliklerimizde anıtsal ağaç olarak tescillendi. Yapılan incelemede de ağacın yaklaşık 1000 yıllık olduğu dile getirildi. Bizde bu ağacın etrafından Didim’deki zeytinciliğin yeni olmadığını ilçemiz için önemli ve gerekli olduğunu anlatmak için toplandık.dedi Gökdemir katkı sunan ve destek olan herkese teşekkür etti.


Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise, Didim’de binlerce yıllık zeytin ağacının olmasının önemli olduğunu ve ilçede tarım ile turizmin bir arada olmasının ilçeye katkı sağlayacağını söyleyerek, "Didim’de zeytinciliğin hızla geliştiğini kaydeden Atabay Hızlı bir şekilde gidiyoruz. Güzel tesislerimizde var; bizde belediye olarak bir Didyma markası altında ürünlerimiz tescil ettiriyoruz. Önümüzdeki günlerde zeytin ürünlerini bu markayla piyasaya sunacağız" dedi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden'de, anıtsal bir ağacın etrafında bir araya gelinmesinin önemine değinerek Didim’de zeytinciliğin hızla geliştiğini söyledi. Didim’de önümüzdeki günlerde yapılacak Vegan festivali ile zeytin ve zeytin yağının öneminin ortaya çıkacağını kaydeden Yönden, "Zeytin ve zeytin yağının önemi herkesçe biliniyor ve doktorlarında bu yönde tavsiyeleri var. Zaten ilçemizde bu noktada atılan adımları destekliyoruz" dedi.


Konuşmaların ardından Kaymakam Yönden ve Başkan Atabay başta olmak üzere etkinliğe katılanlar, Elektrikli zeytin çırpma makinesi ile asırlık ağaçtan zeytin silktiler.
Zeytin silkinmesinin ardından anıt ağaç önünden fotoğraf çektirilirken, ağaçtan alınan zeytinlerin önümüzdeki günlerde mini bir toplantıyla katılımcılara ikram edileceği bildirildi.

20161221aw935025_01.jpg20161221aw935025_02.jpg20161221aw935025_03.jpg