Toplantıda yine tartışmalar eşliğinde başladı. Meclis Üyesi Ömer Vela, Ticaret Odası giriş katına yapılacak tadilatla ilgili meclise bilgi verilmemesi eleştirirken, Hesap Tetkik Komisyonu Başkanı Ömer Vela başkanı olduğu komisyonun raporun şerh oyu verirken, Komisyon üyesi Ümit Muslu ise ret oyu vermesine rağmen komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi. 

Didim Ticaret Odası Haziran ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Oda binasında yapılan toplantıya Oda Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Oda yönetim kurulu Başkanı Şaban Üstündağ ile meclis üyeleri katıldı.

Toplantının açılışının yapılmasının ardından Oda Yönetim kurulu üyesi Celal Gümüş tarafından faaliyet raporu okundu ve oy birliğiyle kabul edildi. Raporun okunmasının ardından söz alan Meclis Üyesi Ömer Vela, Ticaret Odasının birinci katının tadilatının yapılmasıyla ilgili olarak odaya bilgi verilmesi konusunda bilgilerinin olmadığını, bu konunun meclis gündeminde neden olmadığını sordu. Vela “Yapılacak inşaat tadilatıyla ilgili arkadaşlar gelmiş ama gündem de yok. Bizi neden ciddiye almıyorsunuz” sözleriyle eleştirdi.
Oda Başkanı Şaban Üstündağ firma yetkililerinin gelip gelmeyeceğinin kesinlik olmadığını söylemesinin ardından Vela “Siz gündeme alın. Gelip gelmeyeceğini kendileri bilir. Gelmezse bir sonraki meclise alırdık ama siz bizi ciddiye almıyorsunuz” dedi.

Vela’nın tepkisine Meclis Başkanı Yıldırım’da destek verirken bu tür konularda daha hassas olunacağını söyledi. Faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi.

“MUSLU RAPORA İMZA ATMADI”
Ardından Hesap Tetkik Komisyonu raporu oylanmasına geçildi. Komisyon Başkanı Ömer Vela rapora şerh koyduğunu ifade etti. Vela diğer komisyon üyesi Ümit Muslu imza atmadığını belirtmesinin ardından imza atmama nedeniyle ilgili meclise bilgi veren Meclis üyesi Ümit Muslu “Evrakların muhasebe usul ve esaslarına göre doğru ama içeriğini beğenmediğinden dolayı imza atmadım. Biz konuda daha önce uyarıda bulunduk” diye konuştu.

Vela hesap komisyonuna gelecek faturaların arkasına içeriğinin yazılması noktasında defalarca uyarıda bulunmalarına rağmen, bu konuda ciddiye alınmadıklarını söyledi. Vela komisyona gelen faturaların içeriğine eleştirerek “Üyelerin aidatlarının fütursuzca harcandığı için ben bu rapora imza atmıyorum. Fütursuzca harcamalar yapılması doğru değil” dedi.

Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım ise yapılan uyarıları dikkate alacaklarını belirtmesinin ardından oylama yapıldı. Komisyon Başkanı Vela şerh koyarken, Komisyon üyesi Ümit Muslu ret oyu vermesine rağmen rapor oy çokluğuyla kabul edildi.

“PERSONEL ALIMI YAPILDI”
Gündem de ayrıca Ticaret Sicil Müdür Yardımcılığı alımı noktasında görüşlerin dile getirilmesinin ardından personel alımı oy birliğiyle kabul edildi. Personel alımına da tepki gösteren Meclis Üyesi Ömer Vela “Söke’de oda da 5 kişi var ve bizim kadar üyesi var. Aydın’da Ticaret Borsası ile birlikte Oda çalışan toplam işçi sayısı 11; bizim burası iş ve işçi bulma kurumu değil.” diyerek tepki gösterdi. Personel alımı oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis toplantısının sona ermesinin ardından Ticaret Odası giriş katına yapılacak tadilatla ilgili olarak DEKAS firması yetkilileri meclis üyelerine bilgi verdi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!