Didim Belediyesi'ne ait misafirhaneyle ilgili olarak basın organlarında yer alan haberler üzerine bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, “Didim Belediyesinin Altınkum’da bir misafirhanesi vardı. Zaten Belediyenin mal varlığı olarak ta pek bir varlığı da yoktu ama beldelerin belediyeye dahil olmasıyla birlikte intikal eden mal varlıkları oldu. Bizde bir envanter çalışması başlatmıştık. Elimizde bulunan ve bize geçen mal varlıklarıyla yada göremediğimiz mal varlıklarıyla ilgili çalışma başlatmıştık. 2 aydır bu konuyla ilgili bir arkadaşımızı çalışma yapıyordu. 3 gündür tespit çalışmasına başlamıştık. Bu noktada ayrıca Altınkum’da misafirhanemiz var, ne durumda diye bir çalışma da başlatmıştık. Öğrendik ki orada Van depreminden sonra İlçemize gelen depremzede bir ailenin orada kaldığı tespit edildi. Eski Belediye Başkanımız bilgisi dahilinde verilmiş, onun bilgisini aldım. Biz aileye yazı yazdık ve 1 ay süre verdik ev bulmaları için, ev bulamadıkları takdirde de kendilerine yer bulmaları noktasında yardımı olacağımızı bildirdik.” dedi.

Bankoğlu, resmi kurumlara ait dinlenmesi tesislerinden resmi prosedür olmadan kişilere verilmesinin sakıncalı olduğunun altını çizerek, “Örneğin Onur Kentte bir bayan Didim Belediyesine bir ev bağışlamış. Kendisi de Akbük huzurevinde kalıyor. Gittik evi bulduk ama anahtarı yok. Bir şekilde teslim alınması lazım.” dedi.

Tebligat esnasında tesiste kalan ailenin de şaşırdığını belirten Bankoğlu, eski belediye başkanının da iyi niyetli olarak böyle bir çalışma yaptığına inandığını söyledi.

 

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!   

20140703aw134537_02.jpg