Birinci yılını dolduran Ergenekon Ana Davası'nın 117'inci oturumunda birleştirilen Danıştay suikasti davasının sanığı Alparslan Arslan'ın çapraz sorgusuna devam edildi. Kıdemli üye Hakim Hasan Hüseyin Özese'nin sorularını yanıtlayan Alparslan Arslan, devleti nasıl değiştirmeyi planladığını anlattı.

ORDUYU KURACAĞIM, SİLAHI VERECEĞİM

Danıştay suikasti davası sanıklardan Osman Yıldırım ile devletin nasıl kurulacağına, devletin nasıl değiştirilebileceğine dair konuştuklarını belirtti. Alparslan Arslan, "Bunları inanarak söylüyorum. Kimse benimle dalga geçmesin. Devleti nasıl değiştireceğimi biliyorum. 27-28 yaşındayım ben. Devleti değiştireceğime inanıyorum. Karadenizden lazları toplayacaksın. Atatürk'ü sevmeyen insanları toplayacaksın. İstanbul'da batağa batmış Kürt gençelerini toplayacaksın ama batağa batmış olacak. Yaşlılarla işim yok. Gitsin namaz kılsın. Batakhanedeki adamı gidip çıkarmam lazım. Görevim bu, yukarıdan verilen görev. Orduyu kuracağım, silahı vereceğim. Siz burada bunları vurun, ben burada bunları vuracağım. Sonra cezaevlerini ortadan kaldıracaktım. Benim kafamdaki buydu" dedi.

NUR CEMATİ'NİN, NİZAMI ALEMCİLER'İN YURTLARINDA KALDIM

Alparslan Arslan 1998'de Marmara Hukuk Fakültesi'ni bitirdiğini söyledi. İstanbul'a ilk geldiğinde Nur Cemaati'nin evlerinde, oradan ayrıldıktan sonrada Nizamı Alemciler'in yurtlarında kaldığını belirten Alparslan Arslan, "Daha sonra okuldan arkadaşlarımla ev tuttuk. Okul bittikten sonra askere gittim. Sonra da cezaevine girdim. Öğrencilik yıllarımda vatandaşlardan gelen maddi destekle ekonomik yaşantımı devam ettiriyordum. Ülkü Ocakları'na mensup vatandaşlardan da burs aldım" dedi. Öğrencilik yıllarında Sedat Peker'in ismini duyduğunu ancak tanımadığını sözlerine ekleyen Alparslan Arslan, Peker'den burs almadığını ifade etti.Birleştirlen Danıştay Davası'nın sanıklarından Süleyman Esen'in sınıf arkadaşı olduğunu ve 1994'den beri tanıdığını söyleyen Alparslan Arslan, Süleyman Esen'le türbanla ilgili konuşmadıklarını, konuşmaya gerek olmadığını söyledi. Alparslan Arslan, Süleyman Esen'in asker olan akrabası ile bir defa sohbet ettiğini ancak ismini hatırlamadığını kaydetti.

AVUKATLIKTAN RAHAT GEÇİNEBİLECEK KADAR PARA KAZANDIM

Avukatlık stajını İstanbul'da Şişli ve Kadıköy'de yaptığını anlatan Alparslan Arslan, avukat Hakkı Kurtuluş'un yanında 6 ay staj yaptığını söyledi. Daha sonra okuldan arkadaşı Burhan Gür ile Yeditepe Hukuk Bürosu'nu açtıklarını anlatan Alparslan Arslan, avukatlık yapmaya başladıktan sonra rahat geçinebilecek kadar para kazandığını aylık gelirinin 500 TL civarında olduğunu ifade etti. Vatansever Kuvvetler Güç Birliği'nde toplantı yapılmadığını, vatan, millet üzerine sohbetler yapıldığını kaydeden Alparslan Arslan, Kuvayi Milliye Derneği'nin Başkanı Fikri Karadağ'ın da çok edepli ve düzgün bir insan olduğunu, çok sevdiğini belirtti. Alparslan Arslan, Ergenekon Ana Dvası'ın tutuklu sanığı eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in ofisinde de Türkiye'nin geleceği, devlet politikalarını, Osmanlıyı, tarihi ve medyayı nasıl yönlendirebileceklerini konuştuklarını da öne sürdü.

YILDIRIM İLE 3-4 KEZ TAHSİLAT YAPMAYA GİTTİK

Danıştay Dvası'ın tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım'la ilgilli soruları da yanıtlayan Alparslan Arslan her cümlesinde övücü kelimelere yer verdi. Osman Yıldırım'ı akıllı bir insan olduğunu, kendisi ile Türkiye'nin geleceği ile ilgili konuştuklarını anlatan Alparslan Arslan şunları söyledi:"Osman Yıldırım'ı 2001-2002'de tanıdım. 'Hal'ini gördüm çok sevdim kendisini. Bu insan samimi bir insan. Bazı alacakların tahsilinde onu yanımda götürdüğümü hatırlıyorum. Güvendiğim bir insan ya birlikte kavga edeceğiz, birlikte gideceğiz, birlikte döneceğiz. Onun için Osman Yıldırım'la yaşarım. Düzgün edepli bir insan. Böyle insanla yaşarım. Osman Yıldırım'la 3-4 kez alacak tahsil etmeye gittim. Osman Yıldırm'dan para aldım, ben de ona para verdim. Ama edepli olması lazım. Ne kadar para verdiğimi hatırlamıyorum. Osman Yıldırım'la Veli Küçük'ün tanışıp tanışmadığını bilmiyorum. Veli Küçük'ün adının ortaya atılması hiç hoşuma gitmedi. Veli Küçük'ü tanımıyorum."Danıştay Davası sanıklarından Tekin İrşi'yi Erhan Temuroğlu aracılığı ile tanıdığını belirten Alparslan Arslan, İsmail Sağır'ı ise ilk kez Cumhuriyet Gazetesi'ne ikinci el bombasının atıldığı gece Osman Yıldırım ile gittiği 'Coco' isimli barda gördüğünü söyledi.Ergenekon ana davasının sanıklarından Hüseyin Görüm'ün müslümanlığını sevdiğini ifade eden Alparslan Arslan, "Deniz Gezmiş de sevilir ama hudutta bırakmak lazım. Müslümana giderim, müslümanı bulmak lazım. Atatürk, laiklik derlerse elektiriğim artar, çıkar giderim" dedi.

KURTER, KENDİSİNİ KOYDUĞUM YERİ HAK ETMİYOR

Danıştay Davası'nın sanıklarından olan ve 'şeyh' diye tanınan Salih Kurter ile olan ilişkisini de anlatan Alparslan Arslan, haftanın bir kaç günü sohbet etmek amacıyla yanına gittiğini söyledi. Salih Kurter'e zaman zaman para ve yiyecek yardımında bulunduğunu anlatan Alparslan Arslan, "Salih Kurter kendi yörüngesinde yaşayan bir insan. 80 yaşında olduğunu unutmamak lazım. Benim kendisini koyduğum yeri hak etmeyen bir insan olduğunu sonradan cezaevinde gördüm" dedi.Salih Kurter'e Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması olaylarından bahsetmediğini anlatan Alparslan Arslan, "Salih Kurter'e halimi anlatır, zikrimi yapar, duamı eder çıkardım. Müslüman Müslüman'a cihat et demezse edepsizliktir. Bana kimse cihat etmemi söylemedi. Böyle bir şey yok. 'Hal' olması lazım. Her yerde cihat edin denmez. Bunun idrak boyutunun olması lazım. Salih Kurter ya da onun mürüdlerinden biri derviş kılığında gider Erol Manisalı, İlhan Selçuk'u alır dergaha eve götürür konuşur, anlatır. Bundan sonra Cumhuriyet islamcı çizgide olmaz ama düzgün bir çizgiye getirir. Cumhuriyet meselsini hocayla paylaşmak istedim ama anlatamadım. Babam İdris Arslan'ın Salih Kurter'i tanıyıp tanımadığını bilmiyorum" diye konuştu./vatan