Milliyet Gazetesi'nden Celal Umut Eren'in haberine göre; Dünya futbolunun dev kulüpleri sosyal medyada büyük bir yarış halinde bulunuyor. Result Sports tarafından yayınlanan araştırmada, Facebook, Twitter, Instagram, Google Plus, Youtube ve Periscope gibi platformlarda 198 takımın takipçi sayıları dikkat çekiyor.

Ayrıca Çin'in sosyal medya platformu SinaWeibo da araştırmaya dahil edildi. Dünya futbolunun popüler kulüpleri arasında Türkiye'den Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin etkin olması da gözlerden kaçmıyor.

En çok kullanılan Facebook'ta 109 milyon takipçili Real Madrid ilk sırada geliyor, 103 milyon ile Barcelona arkasında ve sonra da 73.5 milyonla Manchester United geliyor. Türkiye'den tek takım olarak 12.8 milyonla Galatasaray, 14. sırada geliyor.

Twitter'da da Barça-Real Madrid rekabeti var. Barcelona, 52.6 milyon takipçiyle başı çekerken, R.Madrid 50.3 milyon takipçiye sahip. Galatasaray bu alanda ilk 10'a girerek 8.8 milyon takipçi ile 8. sırada geliyor. Fenerbahçe 6.7 milyon ile 13, Beşiktaş ise 3.9 milyon ile 20. sırada.

Diğer önemli platform Instagram'da da Real Madrid 60.1 milyon ile lider, Barça 57.4 milyon ile ikinci sırada. Galatasaray, 4.7 milyon ile 12. ve Fenerbahçe 3.2 milyon ile 15. basamakta.

Periscope'ta Türkiye farkı