Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu (DEGÜF), 2026-2027 sezonunun deve güreşi takvimini duyurdu. Sezonun ilk organizasyonu, 15 Kasım 2026 Pazar günü Efeler ilçesine bağlı Umurlu’da düzenlenecek.
Ege başta olmak üzere Akdeniz ve Marmara bölgelerinde kış aylarının önemli geleneklerinden biri olan deve güreşleri, yeni sezonda da farklı ilçelerde arenaya taşınacak. Umurlu’daki ilk güreşin ardından Aydın’daki organizasyonlar aralık ayında da devam edecek. Program kapsamında 22 Kasım’da Karpuzlu, 5-6 Aralık’ta Akçaova ve 6 Aralık’ta Koçarlı güreşleri gerçekleştirilecek.
Yeni sezonla birlikte Aydın’ın farklı noktalarında kurulacak arenalarda develer güreşirken, geleneksel etkinliklerin kış boyunca sürmesi bekleniyor.





