Aydın İnciri’nin tanıtımı için çektiği ‘Süper İncir’ ve ‘Süper İncir 1921’ adlı kısa reklam filmleri izlenme rekorları kıran Aydınlı yönetmen Kerem Sarı, uzun metrajlı film için destek bulamayınca inciri tanıtım mücadelesini kendi imkanlarıyla sürdürme kararı aldı.

Aydınlı amatör yönetmen Kerem Sarı tarafından çekilen ve izlene rekorları kıran “Süper İncir” adlı kısa reklam filimin devamı olarak çekilen “Süper İncir 1921”de şimdiden internette izlenme rekorları kırıyor.

Aydın incirini tanıtıldığı ve izlenme rekorları kıran ‘Süper İncir’ adlı kısa reklam filminin büyük beğeni toplamasının ardından uzun metrajlı filmi çekebilmek için destek arayışı içerisine giren ancak istediği desteği bulamayan yönetmen Kerem Sarı, hem tanıtım mücadelesini sürdürmek hem de uzun metrajlı filmi çekemeyeceği kamuoyuna bir şekilde duyurmak için yeni bir kısa film çalışması yaptı. Aydınlı amatör tiyatro sanatçısı Coşkun Kemer’in rol aldığı ilk reklam filminin ardından daha geniş bir kadroyla çekilen “Süper İncir 1921” adlı ikinci reklam filminde daha önceki gün yayınlanmasına rağmen şimdiden internette en çok izlenen videolar arasına girdi.

“İLK FİLM BİZE UMUT VERMİŞTİ”
İlk çektiği ‘Süper İncir’ adlı kısa reklam filminin büyük ilgi görmesinin kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Aydınlı yönetmen Kerem Sarı, “İlk reklam filmi yayınlandıktan sonra baya bir ilgi gördü. Bunun üzerine bizde bazı oda ve kuruluşların katkısıyla ve sponsorluk desteği ile ‘Süper İncir’i uzun metrajlı bir filme dönüştürmeyi kararlaştırdık. Fakat sonra süreç biraz askıya falan alındı. Bende bu süreçte boş durmayayım dedim. 100 yıl öncesine giderek bir reklam filmi çekeyim istedim. Sanırım ‘Süper İncir’ uzun metrajlı filmini bu şekilde parçalara bölerek kısa fil tadında yayınlayacağız. ‘İncirin tanıtımına devam’ diyorum”

“SPONSOR ANLAMINDA HEP GERİ KALDIK”
“Süper İncir” ve “Süper İncir 1921” adlı kısa reklam filmi çalışmalarının ana temasının ‘Aydın İncir’inin tanıtımını esas aldığına işaret eden Sarı, “Aydın ve Aydın’ın ürünleri tanıtım yönünden yıllardır eksik kaldı. Aydın ne kendisini tanıttı ne ürünlerini tanıttı. Dünyada birinci sırada yer almamıza rağmen incirimizi dahi tanıtamadık. Bende bunu için düşük bütçeli bir sinema filmi yazmıştım. ‘Süper İncir’ film projemiz ekranda büyük bir başarıya imza atan ‘Dondurmak Kaymak’ tadında olacaktı. Hatta Dondurmak Kaymak projesinde yer alan bir çok tanıdık simada Aydın’a gelerek projede bizimle birlikte olduklarını açıkça ifade etmişlerdi. Maalesef sponsorluk noktasında genelde hep geride kaldık, destek bulamadık. O yüzden bu şekilde kısa filmlerle ve reklamlarla memleketimizi ve ürünlerimizi tanıtmaya devam edeceğim” diye konuştu.

“KENDİ İMKANLARIMIZLA MÜCADELE EDECEĞİZ”
Aydın’ın tanıtımı için sürdürdüğü mücadelesini bundan önce olduğu gibi son projesinde de gönüllülerin desteği ile sürdürdüğünü ifade eden Sarı, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu reklam filmi hiçbir kurum ya da kuruluşun desteği olmadan, kısıtlı imkanlarla hazırlandı. Son çalışmamız olan ‘Süper İncir 1921’de de yerel sanatçı arkadaşlarımız bana destek oldu. Gönüllü arkadaşlar ve kısa filmle ilgilenen bazı dostlarımız bizimle birlikte Aydın’ın tanıtımı için çalıştı. Kurum ve kuruluş konusunda destek bulmadık. Yine kendi kısıtlı imkanlarımızla yine elimizden geldiğince böyle bir film yaptık”

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

video.gifHaberin videosu...