Tarım ve Köyişleri Bakanlığı"nca üreticiye verilecek olan Mazot ve Gübre Desteklemeleri başvuruları başladı. Müracaatlar 4 Aralık"ta sone erecek.
Verilecek desteklemelerle ilgili olarak bilgiler veren Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin, “8 Mayısta yayınlanan Resmi Gazetede yapılan açıklamaya göre 14 Mayıs itibariyle Mazot ve Gübre Desteklemeleri başladı. Buna bağlı olarak desteklemelerden yararlanma isteyen üreticilerimiz, İlçe Tarım Müdürlüğün Köy ve Mahalle Muhtarlarına dağıtacakları ÇKS dosyalarını muhtarlarına tasdiklettikten sonra odamıza gelerek oda kayıt belgesini alacaklar ve ardından İlçe Tarım Müdürlüğüne dosyalarını teslim edecek” dedi.
Gübre desteklemelerinde yararlanmak isteyen 50 dönüm ve üzerindeki arazi sahiplerinin toprak analiz yaptırmalarının mecburi olduğunu ifade eden Çetin, “50 dönüm ve üzerinde yeri olanlar toprak analiz yaptırmazlarsa desteklemelerden yararlanmayacak. Arazisi 50 dönümün altında olan çiftçilerimiz ise dönüm başına 2,5 TL destekleme alacak” diye konuştu.