"Yok böyle dans" isimli yarışmaya katıldığı için Türkiye Şampiyonası"nda sarı-kırmızılı kulübü "yalnız bırakan" Büyükuncu"yla yollar ayrıldı.

SPORDAKİ başarısından çok son günlerde adını "Yok böyle dans" isimli yarışmada duyuran milli yüzücü Derya Büyükuncu"nun G.Saray"la ilişiği kesildi. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Türkiye Şampiyonası"na, yer aldığı dans yarışma programının provalarını tercih ederek katılmayan Büyükuncu, G.Saray"ın büyüklerde ezeli rakipleri F.Bahçe"ye geçilmesine neden olmuş, bu durum sarı-kırmızılı yöneticileri sinirlendirmişti.

BAŞKAN Adnan Polat"ın da aralarında bulunduğu bazı yöneticiler kendilerine sürekli olarak “Para almadan yarışmam” diyen Büyükuncu"yu "paragöz" olmakla suçlayıp, “Artık kulübe sporcu olarak yararı olmaz” ifadesinde bulundukları iddia edilmişti. Bu iddialardan kısa bir süre sonra da Derya Büyükuncu"nun yıllardır temsil ettiği G.Saray"la yolları ayrıldı.

KARTINI UNUTMUŞTU

BÜYÜKUNCU Türkiye Şampiyonası"ndan bir süre önce de Dubai"de düzenlenen Dünya Şampiyonası"na yine dans yarışması olduğu için ancak son günü gitmişti. Yarışa sadece birkaç saat kala geldiği Dubai"de önce akreditasyon kartı bile olmadığı için tesislere girememiş ve antrenman dahi yapamadan tek bir yarışa katılarak ancak 13. olabilmişti.

YER almadığı yarışmalar için de Türkiye"ye para cezası kesilmesine neden olan ve devletten ayda 10 bin dolar maaş alan Milli sporcuya GSG Müdürü Yunus Akgül de soruşturma açacağını açıklayarak tepkisini dile getirmişti.
ÖTE yandan 25 yıldır milli takıma hizmet veren milli yüzücü geçen sene, “G.Saray için herşeyi yapmaya hazırım. G.Saray demek Derya Büyükuncu demektir” açıklamasıyla gündeme oturmuştu.

Devlet maaşını yüzde 50 indirdi

G.SARAY"IN yollarını ayırdığı Derya Büyükuncu"ya bir kötü haber daha geldi. Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu, maddi destek sözleşmesine aykırı davranışları nedeniyle milli sporcunun 10 bin dolar olan maaşını 5 bin dolara indirdi. Ayrıca, Büyükuncu"nun Dubai"de yapılan Dünya Şampiyonası"na giderken kaçırdığı uçağın bilet parası ile yarışmaya girmediği için alınan para cezasını da ödemesi kararlaştırıldı.

MAAŞINDAN OLMA İHTİMALİ VAR!

Büyükuncu sözleşmeye aykırı bir harekette daha bulunursa, devletle olan sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilecek. Yani Büyükuncu, 5 bin dolar olan maaşından da olacak.

Akgün: Büyükuncu sözlerini tutmadı

“Derya"ya her olanağı sunduk ama o kendisine verilen şansı
kullanamadı.”

GENÇLİK ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Derya Büyükuncu"ya verilen olanakların başka hiçbir sporcuya sağlanmadığını belirtti. Konuyla ilgili konuşan Akgül, “Bu verilen desteğin karşılığında da doğal olarak kendisiyle sözleşme yaptık. Ama o sözleşmesine sadık kalmadı ve verdiği sözleri tutmadı” ifadesini kullandı.

DERYA"YLA yapılan sözleşmede yıl içinde belli derecelerin altına düşmemesini ve önemli yarışmalarda Türkiye"yi temsil etmesini istediklerini belirten Akgül, “O çıktı ve her yerde, "Devlet bana yardımcı olmadı" dedi. Oysa ona tanınan destek hiç kimseye sağlanmadı. Sayın bakanımızın isteğiyle ona son bir şans tanımıştık. Ama o bunu kullanamadı. Şimdi federasyon karar alacak ve ben o kararın arkasında olacağım” sözleriyle Büyükuncu"ya olan sitemini dile getirdi.