Komisyon, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş'in, başkanlığında toplandı. Daniş, ''Dersim olayları'' konusunda dilekçelerin gelmeye devam ettiğin belirterek, bir alt komisyon kurulmasının yerinde olacağını söyledi.

Komisyonun, dosyanın tamamlanmasının ardından çalışmasına başlayabileceğini belirten Daniş, ''Gelen dilekçelerin sayısı her geçen gün artıyor. Benzer müracaatlar 1948'de de yapılmış Meclis'e. Mağdur olan aileler bizzat devletten özür dilemesini istiyor. Zarar tazmini isteyen var. Mezar yeri bulunmasını isteyen var. Bu konuya ilişkin film, belgesel çekimi yapılmasını isteyenler bile var'' açıklamasında bulundu. Daniş'in konuşmasının ardından yapılan oylamada, konuya ilişkin bir alt komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Toplantıda, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı ve Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) hakkında kurulan alt komisyonların çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aksaz'a ilişkin yerinde inceleme yapıldığını anlatan Aydın, üs yakınında bulunan köyün kaldırılması talebi bulunduğunu anımsattı. Bu konuda teknik bir problem yaşandığını belirten Aydın, köylülerin kullandığı arazilerin yüzde 8'lik bir kısmının tapulu olduğuna dikkati çekti. Aydın, ''İlgili bakanlıkların bir araya gelip soruna çözüm üretmesini bekliyoruz'' dedi.

CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci de köyün askeri bakış açısına göre stratejik bir noktada bulunduğunu ifade etti. Ekinci, köylüler mağdur edilmeden bir çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi. (AA)