İçişleri Bakanlığı bütçesinden derneklere yardım yapılması konusunda yapılan düzenlemeyle ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Bakanlık Makamının 30.04.2010 tarihli oluru ile yürürlüğe giren İçişleri Bakanlığı Bütçesinden Derneklere Yardım Yapılması Hakkında Yönerge’nin 5 inci maddesinin birinci fıkrası ‘Hangi konulardaki projelerin destekleneceğinin her bütçe yılında Bakanlık tarafından belirleneceği’ hükmünü amirdir. Bu çerçevede 2012 yılı için desteklenecek proje konuları;
1. Sivil Toplum bilincinin geliştirilmesine yönelik projeler; Kamu-sivil toplum kuruluşları diyaloğunun geliştirilmesine yönelik projeler, Çocuklar, gençler, kadınlar ve dezavantajlı gruplara yönelik, sağlık, eğitim, kültürel ve sosyal içerikli projeler, Toplum ve çevre sağlığının korunmasına yönelik projeler ve Kamu karar mekanizmalarına sivil toplum kuruluşlarının aktif katılımının sağlanmasına yönelik projeler olarak Bakanlık Oluru ile kabul edilmiştir. Yönergenin 8’inci maddesinin ikinci fıkrası ‘Kurul, Mayıs ve Eylül aylarında olağan, gerektiğinde Başkanın çağrısı üzerine olağanüstü toplanır’ hükmünü amirdir. Bu kapsamda ‘2012 yılı Proje konuları’ çerçevesinde hazırlanan derneklere ait projelerin, Değerlendirme Kurulu’nun toplanacağı Mayıs ve Eylül ayları göz önünde bulundurularak, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığına gönderilmek üzere Valiliğimize teslim edilmesi gerekmektedir” denildi.
SEMİNER DÜZENECEK
Yapılan düzenlemeyle ilgili olarak seminer düzenleneceği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu yönerge ile ilgili detaylı bilgi ve başvuru formuna www.dernekler.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir. İlimizde faaliyet gösteren derneklerimizin söz konusu Yönerge kapsamında belirtilen konular ile ilgili projeler hazırlayarak kaynak sağlamaları ve sağlanan bu kaynakların proje amaçları doğrultusunda harcanarak hem dernek amaçlarının gerçekleştirilmesinin sağlanması hem de sivil toplum bilinci öneminin kazandırılması açısından fayda sağlayacağı düşünüldüğünden dernek yöneticilerimize yönelik 16-17 Şubat 2012 tarihlerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı salonunda Proje Hazırlama Eğitim Semineri düzenlenecektir. Seminer proğramı ile ilgili ayrıntılar daha sonra Valilik Wep sayfamızdan duyurulacaktır”