F.Bahçe'de yaşanan sakatlıklar teknik direktör Daum'un bütün oyun planlarını alt üst ederken Lugano ve Alex'ten sevindirici haberler geldi. Dünya Kupası grup eleme maçında Uruguay'ın Arjantin ile yaptığı maçta kasığından sakatlanan ve Steaua Bükreş ve G.Saray derbisinde forma giymeyeceği bildirilen Lugano'nun Daum'un tercih etmesi halinde yarınki UEFA Avrupa Ligi maçında takımdaki yerini alabileceği öğrenildi. Lugano'nun pazar günkü G.Saray maçında da forma giyeceği bildirildi. Sakatlığı nedeniyle Gaziantepspor maçında forma giymeyen ve son bir haftadır takımla çalışmalara katılmayan Alex de dün topla çalışmalara başladı. Brezilyalı oyuncunun yarın oynanacak S.Bükreş maçı kadrosunda yer almayacağı ancak G.Saray derbisine kadar hazır olacağı bildirildi.

GÜİZA'DA KRİTİK GÜNLER

İspanya'nın Ermenistan maçı için gittiği Erivan'da sağ dizinde yırtık tespit edilen ve sahalardan 3 hafta uzak kalacağı bildirilen Güiza'nın sakatlığında da olumlu gelişmeler yaşanıyor. Teknik direktör Daum'un talimatıyla kulüp doktorlarının İspanyol golcüyü derbiye yetiştirmek için seferber oldukları öğrenildi. Steaua Bükreş maçında forma giymeyeceği kesinleşen Güiza'nın G.Saray derbisinde ise takımdaki yerini alma olasılığı oldukça yüksek. Öte yandan dünkü idmanda hafif sakatlıklar yaşayan Özer, Emre ve Semih teknik ekibi korkuttu. Sağ ayak bileğinden sakatlanan Özer, buz tedavisinin ardından idmanı yarıda bıraktı. Belinde ağrı hisseden Emre, bir süre kenarda egzeriz yaptı, Semih de idman bitiminde bileğinde buzlarla tesislere girdi.

Derbiyi heyecanla bekliyorum

F.Bahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, FB TV'de Steaua Bükreş maçını değerlendirdi. “Her şey Steaua maçından sonra daha da netleşecek” diyen Alman teknik adam, sakatlıkların işlerini zorlaştırdığını söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, önlerinde Steaua maçı olduğunu ancak ister istemez derbinin de düşünüldüğünü kaydetti ve derbiyi heyecanla beklediğini söyledi. Daum, G.Antep yenilgisinin nedenini de, “Sürekli kazanmak baskı oluşturmuştu” diye açıkladı./yeni şafak