AYDINPOST HABER SERVİSİ-Milletvekillerinin sıcak ve samimi yaklaşımları karşısında mutlu olan depremzedeler, Aydınlılara misafirperverlikleri için teşekkür ettiler.
Van’da yaşanan depremde evleri oturulamaz hale gelen vatandaşlar, hükümetin aldığı karar gereği, Türkiye’nin değişik bölgelerinde bulunan devlete ait dinlenme tesislerinde misafir edilmeye başlandı. Bu kapsamda Kuşadası’na gelen depremzedeler, yeni yaşamlarına uyum sağlamaya başladı.

Toplam 400 kişinin kaldığı sosyal hizmetlere bağlı dinlenme tesisini ziyaret eden Ak Parti Aydın milletvekilleri Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş, depremzedelerle sohbet etti, sorunlarını dinledi. Başlangıçta çekingen davranan depremzedelerin, sıcak ve samimi yaklaşım karşısında rahatlayıp milletvekillerine sorunlarını açtıkları gözlendi. Ziyaretlerinin amacını, depremden zarar gören vatandaşların yaşam koşullarını yerinde görüp acılarını paylaşmak şeklinde ifade eden Gültekin Kılınç, ‘Yaşadığımız deprem acısı Türkiye’nin batısı ile doğusunu aynı acı etrafında buluşturdu. Ortaya konulan yardımlaşma ve paylaşım, milletçe sahip olduğumuz değerleri bir kez daha gözler önüne serdi. Van’da çekilen her acıyı biz burada yüreğimizde hissettik. Şimdi bize düşen sizi Aydın’da en iyi şekilde ağırlayıp depremin izini silmektir. Sizler yarın memleketlerinize gideceksiniz, burada yaşadıklarınızı ve gördüklerinizi yakınlarınıza, ileride de torunlarınıza anlatacaksınız. Buradan iyi ve güzel anılarla ayrılmanızı istiyoruz. Gittiğiniz yerlerde bizlerden iyilikle bahsetmenizi istiyoruz. İşte biz bunun için gayret gösteriyoruz. Aydınlıların misafirperverliğini en güzel şekilde size göstermek istiyoruz. Bizler asırlardır paylaşmayı seven ve yaşatan bir milletiz. Çünkü bizler ‘Komşusu Açken Tok Yatan Bizden Değildir’diyen Peygamberin izindeyiz. Bugün sizin yaşadığınız deprem faciasını biz Aydınlılar da yaşayabilirdi. İnanıyorum ki sizlerde bize aynı dost ve kardeşlik duygularıyla kapılarınızı açardınız’ şeklinde konuştu.

Gültekin Kılınç’tan sonra söz alan Semiha Öyüş ise, sözlerine duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. Öyüş ‘Bugün burada Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyüklüğüne bir kez daha şahit oluyoruz. Van’da yaşanan depreme devlet olarak çok kısa bir sürede müdahele edilmiş, yaralılar derhal tedavi altın alınmış ve yardım malzemeleri düzenli bir şekilde bölgeye sevk edilmiştir. Bunun yanında ayrıca, evleri zarar gören kardeşlerimiz, derhal başka illere nakledilerek, kendilerine barınma,eğitim ve sağlık gibi temel hizmetler sunulmuştur. Bütün bunların hepsi, Türkiye’nin deprem gerçeği karşısında ne kadar bilinçli ve organize olduğunun kanıtıdır’ diyerek konuşmasına son verdi.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Ak Parti Kuşadası İlçe Başkanı Ali Kara ve Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli’nin de hazır bulunduğu ziyaret, yaklaşık 2 saat sürdü. Milletvekillerine Eğitim ve iş konularındaki istek ve taleplerini ileten depremzedeler, bütün sorunların en kısa sürede çözüleceği sözünü aldı.

59.20111211161213.jpg

58.20111211161222.jpg