KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da bulunan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde tedavi gören Rauf Denktaş'ın oğlu Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, doktorların babasının iç organlarında yetersizlik baş gösterdiğini söylediğini ifade etti. Serdar Denktaş şu anda Rauf Denktaş'ın şuurunun açık olduğunu da söyledi.
Rauf Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş babasının sağlık durumuyla ilgili A Haber'e açıklama yaptı. Serdar Denktaş babasının şuurunun açık olduğunu, şu anda kendisine yoğunlaştırılmış bakım uygulandığını söyledi. Serdar Denktaş babasının bilincinin yerinde olduğunu ve "eve dönmek istiyorum" dediğini izleyenlerle paylaştı.
Hastaneden açıklama
KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın sağlık durumundaki iyiye doğru gidiş tersine döndü. Doktorlar, Denktaş'ın sağlık durumunun kritik olduğunu; ancak iyileşmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Denktaş'ın doktorlarından Nöroloji Bölüm Başkanı Mehmet Özmenoğlu eski Cumhurbaşkanı'nın sözel uyarılara cevabının iyi olduğunu; ancak uyku eğiliminin devam ettiğini aktardı.

Denktaş'ın doktorları Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde eski Cumhurbaşkanı'nın sağlık durumu ile ilgili son gelişmeleri aktardı.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Finn Rasmussen, Denktaş'ın durumunun kritik olduğunu ancak iyileşmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Nöroloji Bölüm Başkanı Mehmet Özmenoğlu da eski Cumhurbaşkanı'nın ağır uyarılara cevabının iyi olduğunu söyledi. Özmenoğlu, "Sözel uyaranlarla uyandırılabiliyor; fakat uyku eğilimi devam ediyor." dedi.

Dahiliye Bölüm Başkanı Tümay Sözen ise "İshal normal olan kişilerde bile birtakım dengesizlikler yapabilir. Sayın Denktaş'ın eskiden beri süregelen sağlık problemleri var. Son gelişinde kendisini beklediğimizden daha iyi bulmuştuk. İshali ne kadar vardıysa da yapılan muayenelerinde herhangi bir mikrop izole edemedik. Onun üzerine ishali durdurmak için bazı ilaçlara başlamıştık ki bu ilaçlara cevap verdi." ifadelerini kullandı.

Rauf Denktaş'ın tedavisine, YDÜ Hastanesi'nde devam edilecek.