Şimşek'i iddialarını ispata çağıran Dernek, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile hiçbir ilişkilerinin olmadığını açıkladı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in 22 Aralıktaki basın toplantısında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile ilgili birtakım yolsuzluk iddialarında bulunduğu sırada, iddialarının arasına Deniz Feneri Derneğini de yerleştirdiği öne sürüldü.

Basın açıklamasında, ''yolsuzluk ve usulsüzlükler Deniz Feneri'ne kadar uzandı'' iddiasında bulunan Şimşek, bu iddialarını ispatlamaya davet edilerek, ''Sayın Şimşek iddiasını delilleriyle ispat edemezse veya medyanın önünde Deniz Feneri Derneği'nden ve halkımızdan özür dilememesi halinde kendisini müfteri bir kişi olarak Türkiye kamuoyuna ilan edeceğimizin bilinmesini isteriz'' denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Deniz Feneri Derneğinin ilgili ajansla hiçbir ilişkisi olmamıştır. İddiada adı geçen kişi Deniz Feneri'nde yönetici veya üye olmadığı gibi, Deniz Feneri ile bugüne kadar hiçbir ilişkisi ve bağlantısı olmayan, tanımadığımız bir şahıstır. CHP yöneticileri bir süredir, siyasi mücadelelerini yolsuzluk konusu üzerinden ve her iddialarının içerisine maharetli bir şekilde Deniz Feneri adını da katarak bir taktik uygulamaktadırlar. CHP'nin yürüttüğü ve zararı doğrudan yoksul vatandaşlarımıza dokunan bu taktik artık kabak tadı vermiştir.''