AYDINPOST HABER SERVİSİ-CHP Lideri Deniz Baykal, İstasyon Meydanında Aydınlılarla buluştu.

MİTİNGDEN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

Yaklaşık 40 bin kişinin izlediği mitingde hükümeti eleştiri yağmuruna tutan Deniz Baykal'ın konuşması zaman zaman sloganlarla da kesildi.
Aydın ve ilçelerdeki belediye başkan adaylarını da tek tek platforma çağırarak onlara destek istediğini belirten CHP Lideri Baykal, "Başbakan sabah Deniz Baykal'la kalkıyor, akşam Deniz Baykal'la yatıyor. Bugün Aydın'a anamın babamın evine gelir gibi geldim. Benim senin gibi kimseden korkum yok" diye konuştu.
Türkiye krizde dedik anlamadı diyen CHP Lideri Baykal, "Bildiğin bir şey varsa söyledi dedi. Biz de anlattık. 7 ay önce söylediklerimizden ikisini daha yeni uygulamaya soktu. Hatta biz bildiklerimizi söylediğimizde de bize kızdı. Ama, millet bir kızarsa ona ne yapacağını iyi bilir. Abuk subuk laflar ediyor. Kabadayıvari sözler. Böyle olmamalı. Bizim Anadolu'da söylenen bir laf vardır, iktidar olmak başka, adam olmak başka diye. Ağzını biraz topla başbakan! Ama bunların ampulü geç yanıyor geç! Bizim dediklerimizi yapana kadar işsizlik arttı" dedi.
Başbakan'ın kart borcu olanlara kızdığını söyleyen Deniz Baykal, "2008 yılında kart borcunu ödeyemeyen 1.5 milyon üzerinde insan var. Temerrüt faizle borç ödenir mi? Acaba sen damadının başında bulunduğu şirket reklam yapsın diye 750 milyon dolar verirken dürüst müsün? Fabrika işletmecileri beceriksiz diyor. Tüm bu sıkıntılar senin yüzünden" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'a "Kendisine televizyonda karşılıklı konuşmaya davet ediyorum ama gelmiyor" diyen Baykal, "Ne varsa açıklayalım birbirimiz hakkında. Sen de söyle. Ama gelmiyor. Başbakana korkmak yakışır mı? Başbakan korkar mı? İyi o zaman sana başka teklifim var. O zaman Meclis'te sadece senin ve benim dokunulmazlıklarımı kaldır bakalım görelim seni. Güveniyor musun kendine? Benim korkum yok. Bunları bırak sen meydana gel diyor. İşte meydandayım. İşte Aydın, işte CHP ne olmuş soruyorum ne olmuş" şeklinde konuştu.
Deniz Baykal konuşmasını tamamlamasının ardından partisinin belediye başkan adaylarını da tek tek takdim ederek platforma çağırdı. Baykal son olarak da "Böyle bir ekibe kaptan lazım değil mi? Aydın'ı iyi bilen bir kaptan üstelik" sözleriyle de Aydın Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu'nu anons etti ve vatandaşları selamladı.
Öte yandan miting alanında birbirinden ilginç pankartlar da dikkat çekti.