Türkiye'de araç yoğunluğunun en fazla olduğu illerin başında gelen Aydın'da trafik sorunu yaşanmaya başladı. Özellikle egzozu açık motosikletler şehirde ciddi gürültü kirliliğine neden olurken, polis il merkezinde denetimlerini sıklaştırdı. Emniyet Genel Müdürlüğü"nün talimatı ile yurt genelinde 19-29 Haziran 2008 tarihleri arasında yapılan motosiklet denetimlerinde il genelinde 197 motosiklet trafikten men edildi.
Yapılan denetimlerde plakası bulunmayan motosikletler ile kask takmayan, sürücü belgesi ve ruhsatı olmayan sürücülere cezai işlem uygulandı. Sabahın erken saatlerinde il merkezinde değişik noktalarda tertibat alan polisler tüm motosikletleri kontrol edip, kuralları uymayanlar ve eksik evrakla trafiğe çıkanları cezalandırdı. Yapılan denetimler sırasında tescilsiz ve plakasız motosiklet kullandıranlara, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 25. maddesi gereği idari para cezası tatbik edilerek eksiklikler giderilinceye kadar trafikten men edildi. Sürücü belgesiz motosiklet kullananlar ise aynı kanunun 36. maddesi gereği hakkında suç tutanağı düzenlenip, Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilirken aracın kayıtlı olduğu kişiye de idari para cezası uygulandı.
Emniyet Genel Müdürlüğü"nün talimatıyla tüm yurtta 16-29 Haziran 2008 tarihleri arasında 13 gün süreyle sıklaştırılan motosiklet denetimleri hakkında bilgiler veren Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Yavuz Tural Aydın, denetimler sırasında il genelinde bin 681 adet motosikletin kontrol edildiğini söyledi. Belge ve araç gereç eksiği tespit edilen 469 motosiklet sürücüsüne toplam 48 bin 848 YTL para cezası kesildiğini açıklayan Aydın, kontrollerde çeşitli eksiklikleri tespit edilen 197 motosikletin trafikten men edildiğini kaydetti. Kontrollerde belde eksikliği nedeniyle 241 motosiklet sürücüsünün Cumhuriyet Savcılığına sevk edildiği belirten Aydın, trafik yoğunluğunun önlenmesi bakımından motosiklet kullanımın daha uygun olduğunu ancak tüm sürücülerin hem kendi hem de diğer vatandaşların güvenliği için kurallara uymasını istedi. Aydın, Aydın Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi tarafından denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini sözlerine ekledi.