Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu'nda düzenlenen AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga"nın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, İl Başkanı Sadık Atay, Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan, Aydın Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, AK Partili il ve belediye meclis üyeleri, partililer ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, demokrasiyi olgunlaştırmak için bu etkinlikleri düzenlediklerini belirterek “Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi" mutlaka halka anlatılması gerek. Demokrasiyi olgunlaşmak gerekir. Bu da tüm Türkiye"nin katılımı ile olur” dedi.
Ardından kürsüye gelen AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Türkiye"nin güçlü bir ülke olabilmesi için gerekli koşulları sıraladı. Konuşması sırasında sık sık güçlü bir ülke olabilmek için ekonominin ve demokrasinin önemini vurgulayan Özdalga, “Bugüne kadar hiç kimsenin hiçbir iktidarın sağcısı ile solcusu ile hatta askeri yönetimi ile bunları karşısına muhatap alıp konuşmamış Biz kimsenin cesaret edemediği bu sorunların üzerine gittik. Çözüm arıyoruz” dedi.
Konuşmasında Milli Birlik ve Kardeşlik projesi"ni detayları ile anlatan Özdalga “Eğer Türkiye olarak güçlü olmak istiyorsak öncelikle iyi işleyen bir demokrasiye sahip olmamız ve güçlü bir ekonomiye sahip olmamız gerekir. Ekonomide çok başarılı olduk. İktidara geldiğimizde kişi başına düşen milli gelir 2 bin 600 dolar idi, şimdi ise 9 bin 100 dolara yükseldi. Neredeyse dört katına çıktı. Kişi başına düşen milli gelir 1998"de 3 bin 200 iken, koalisyon hükümeti döneminde bu rakam 2 bin 600 dolara kadar geriledi. Bugün neye sahipsek bu eğitimimizin eseridir. İlk defa Milli Eğitime ayrılan ödenek bizim dönemimizde ilk sırada yer aldı. Göreve geldiğimizde Milli Eğitim"e ayrılan ödenek 7.5 milyon TL idi. Bugün ise 28.5 milyon TL. Ekonomide, sağlıkta ve eğitimde daha yapacak çok şeyimiz var. Güçlü ülke olabilmemiz için gerekli olan çok iyi işleyen demokrasi için, bugün yıllardır atılamayan adımları atmakla meşgulüz. Bu anlamda yıllardır kimsenin el atmadığı, çekindiği, müzminleşmiş, kangren olmuş sorunlar var. Hangi bölgeden, hangi dinden, hangi ırktan olursa olsun bize gelip durumlarından şikayetçi olanlara dikkate alıyoruz. Ve sorunlarının çözümü için çaba harcıyoruz. Türkiye"deki demokrasi çıtasını yükselteceğiz. Bu ülkede yaşayan herkes, dünyanın en iyi demokrasisinin işlediği ülkelerde yaşayan insanların sahip olduğu haklara sahip olacak. Bunun için hangi açılım yapılması gerekiyorsa yapacağız. Alevi vatandaşlarımızın sıkıntıları var. Bunların sıkıntıları 1400 yıl öteye gidiyor. Bugüne kadar gelen iktidarlar bu kesimin sıkıntılarını görmezden gelmiş ve üzerine gitmemiştir. Biz bu konuda 7 ayrı çalıştay yaptık. Biz bu konuda söyleyecek sözü olan herkesi dinledik. Ve onların taleplerini dikkate alarak sorunun çözümü için çaba harcıyoruz” şeklinde konuştu. -iha