Bakan Yıldırım, Gediz Üniversitesi Seyrek Kampüsü'nde,Korcan Karar'ın "Fotoğrafı Paylaşmak" isimli fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.

Konuşmaların ardından fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Sergideki fotoğrafları tek tek inceleyen Bakan Yıldırım, Korcan Karar'dan bilgi aldı.

SORULARI YANITLADI

Açılıştan çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gazetecilerin 'Konak Tüneline' ilişkin sorusu üzerine, "Hiçbir problem yok. Planlandığı gibi çalışmalar devam ediyor. Emniyet bu çalışmalarda her şeyin önünde gelir. Beklemediğimiz bir sorun yaşamamak için tahkimatı uzun tuttuk. Artık ne girişi ne çıkışı herhangi bir sorun yok" dedi.

LİMAN PROJESİ

Gazetecilerin İzmir Limanı'na yönelik sorularını cevaplandıran Bakan Yıldırım, "Onlarla ilgili gerek Konak, gerekse İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere diğer ilgili bütün kuruluşlardan görüş alındı. Özellikle altyapı ve ulaşımda ilave yüklere yönelik projede gerekli tadilat yapıldı. Herhangi bir sıkıntı yok o proje ile ilgili. Liman zaten yapılıyor. Planladığımız çalışma zaten 450 milyon Türk Lirası civarında. Onu hep beraber başlatmıştık. Adım adım devam ediyor. İzmir'de kruvaziyer limanı daha sonragündeme gelen yolcu ve yük operasyonunu ayırıyor. 2.5 milyon kapasiteye ulaşacak kruvaziyer turizmi, İstanbul ile başa baş gidiyor. Daha da gelişme eğilimi olduğu için kruvaziyer kararını aldık. Ama tek başına liman kurtarmaz. Bazı ticari alanlar cazibe merkezi oluşturmak suretiyle projenin bütçe imkanlarına yüklenmeden 'yap, işlet, devret' ile özel sektör imkanları ile yapılması gündeme geldi" diye konuştu. 

"28 ŞUBAT" SÜRECİ 

"28 Şubat" süreci ile ilgili operasyonlar sorulan Bakan Yıldırım, "Türkiye, biraz anlamadan son bir kaç yıldır yakın tarihinde yaşadığı olaylar ile yüzleşiyor. Bir anlamda Türkiye'nin demokrasisinin başına gelenlerin bugün hesabı, kitabı görülüyor. Herkesin bir şekilde geçmişle yüzleşmesini yaşıyoruz" dedi.

Bakan Yıldırım, açılışın ardından Gediz Üniversitesi'nden ayrıldı.