"Demek ki kamuoyunda kıyamet kopmuyor" diyen BDP lideri Selahattin Demirtaş, ses kayıtlarına verilen kamuoyu tepkisinin fırsata çevrilmesi gerektiğini söyledi.
 
BDP ve Blok milletvekillerinin Meclis boykotu nedeniyle Diyarbakır’da yaptığı grup toplantısında konuşan Eşbaşkan Selahattin Demirtaş, dün ortaya çıkan MİT-PKK gizli görüşmelerine ait olduğu öne sürülen ses kaydına değindi.
 
Demirtaş şunları söyledi:
Demek ki kamuoyunda kıyamet kopmuyor. Kimse bu ses kaydını istismar etmemelidir. Bu kayıt barış için büyük bir fırsattır. 
İnsanlar müzakerelerin son derece normal olduğunu söylüyor. Demek ki arzu edilirse onurlu, kalıcı bir barış için, PKK’yle de Öcalan’la da müzakere yürütülebilirmiş. Türkiye toplumu müzakereye hazırdır. Kiminle savaşıyorsan onunla barışacaksın. ‘Teröristle masaya oturulmaz’ afra-tafralarının gereği yoktur. Şimdi tam da açık müzakerelere başlama zamanıdır.
Hükümet bu saatten sonra müzakereden kaçamaz. Bütün samimiyetimizle hükümeti muhataplarla açık görüşmelere davet ediyoruz. Hükümet Kandil’e gidecekse, müzakere heyetiyle gitmelidir. Bir heyeti de İmralı’ya göndermelidir.