Yaklaşık 10 yıldır çeyrek asır önceki kaymakamları Beyazit Bestami Alkan"ı aradığını belirten Sadık Aksoy “Sayende kurak topraklarımız yeşile büründü. Artık kimseye muhtaç olmadan geçiniyoruz” diyerek Vali Yardımcısı Alkan"ı teşekkür ziyaretinde bulundu.

Edinilen bilgiye göre Aydın Vali Yardımcısı Beyazit Bestami Alkan kaymaklığının ilk yıllarında Denizli"nin Çameli ilçesinde görev yaptı. Görev yaptığı sırada köylere ziyaret eden dönemin Kaymakamı Beyazit Bestami Alkan, o zama adı Kalaklar olan daha sonra ismi Çiğdemli Köyü olarak değişen Köy"de arazilerin boş olduğunu görünce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"nın desteği ile "Ceviz Fidanı Dikimi" projesi başlattı. Bir çok köylü kampanya kapsamındaki desteklerle arazisine ceviz fidanı dikti. Bu arada Kaymakam Beyazit Bestami Alkan tayini çıkınca halkla vedalaşıp Çameli"nden ayrıldı.

Birçok kişinin "olmaz" diyerek karşı çıktığı dikime, Kaymakam"ın tavsiyesini uyarak Ceviz Fidanı Dikenler aradan geçen birkaç yıl sonra aldıkları ürünler sayesinde refaha kavuştu.

Kampanya öncesi ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren köylülerden 80 yaşındaki Sadık Aksoy, kendisi ile birlikte köyü ekonomik krizden kurtaran Kaymakam Beyazit Bestami Alkan"ı aramaya başladı. İlçe kaymakamlığına giderek bilgisayardan eski meslektaşının adresini bulan Sadık Aksoy, köylülerin selamı ile birlikte hasat ettiği cevizlerden bir torba ile Aydın Valiliği"ne geldi. Simasını unuttuğu misafirini Aydın Otogarı"nda karşılatan Aydın Vali yardımcısı Beyazit Bestami Alkan, Sadık Amca ile görüşürken duygusal anlar yaşadı.

“TEŞEKKÜR ETMEDEN ÖLSEYDİM GÖZÜM AÇIK GİDERDİ”

Yaptığı ziyaretle büyük bir borçtan kurtulduğunu belirten Sadık Aksoy, “Kaymakam Bey, belki 15 yıldır köyümüzde sizin adınızı anarız. Bir zamanlar ayağımıza giyecek pabuç parası bulamazdık. Geldiniz köyümüze ceviz fidanı diktiniz. Cevizlerle büyüdükçe bizim yoksulluğumuz küçüldü. Kurak araziler yemyeşil oldu. Yıllardır seni ararım. Bir ara Van"da bir ara Siirt"te olduğunu gazetelerden öğrendim. Bu yıl cevizleri hasat edince ne olursa olsun bizim bu zenginliğe kavuşmamıza vesile olan Kaymakamı bulup teşekkür edeceğim diye kendime söz verdim. İlçeye gidip eski makamına vardım. Bilgisayardan bakıverdiler, Aydın"da olduğunu öğrenince çıktım geldim. Sende Allah razı olsun” diyerek yaklaşık çeyrek asır önce dönemin Çameli Kaymakamı iken dikilen ceviz ağacından hasat ettiği bir poşet cevizi Vali Yardımcısı Alkan"a verdi.

“VALİ YARDIMCISI DUYGUSAL ANLAR YAŞADI”

Ziyaretçisi Sadık Aksoy konuşurken oldukça duygulanan ve görevinin ilk yıllarına dönen Aydın Vali Yardımcısı Beyazt Bestami Alkan, “1985 yılında Çameli"nde göreve başladığımda ilçeme bağlı olan köylere gezdim. Rakım ve havası iyi olmasına rağmen Kalaklar köyü ve çevresinde arazilerin boş, insanların da işsiz ve mahsulü olmadığı için zor durumda olduğunu gördüm. Bunun üzerine ciddi bir araştırma yapıp Türkiye"de ceviz uzmanı olarak da bilinen Fikret Madarlı"yı ilçeye davet ettim.Yaptığımız incelemeler sonucu bölgede cevizin buraya uyum sağlayacağı iyi verim yapacağını tespit edince, Kaymakamlık Sosyal Yarımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteği ile köylerimizde ceviz ağacı diktik. Daha sonra o zaman benim maaşımın 10 katı miktarda 1 milyon liralık ödüllü en iyi ceviz yetiştiriciliği yarışması yaptım. Okullarda da kol saati hediyeli en iyi cevizi getiren öğrenci yarışmaları yaptık. Bu gibi etkinliklerle vatandaşımız ceviz yetiştiriciliği öğrendi. Benim de tayinim çıktı halkla vedalaşıp gittik. Şimdi böyle bir şeyle karşılaşınca çok duygulandım” dedi.
Oldukça samimi bir havada geçen ziyaretin ardından Kalaklar Köyü"nden Koca Sadık lakabıyla tanınan Sadık Aksoy eski kaymakamlarını köylerine davet etti.