Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 Aralık 2018 günü Sarallar Grubuna yönelik operasyon düzenledi. Organize suç örgütünü yönettiği öne sürülen Ümit S'nin de aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alınırken, aramalarda 1 tüfek, 1 kurusıkı tabanca, 623 fişek ve çok sayıda çek senet ele geçti. Polis, çetenin 24 farklı yağma, yağma amaçlı tehdit ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarına karıştığı belirledi.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarılan 11 çete üyesi tutuklanırken, 6 kişi adli kontrol kararıyla serbest kaldı.

İŞADAMINA TEHDİT

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çeteyle ilgili yaptığı teknik ve fiziki takipte, 1 işadamının dövüldüğü, 1 işadamının da kaçırıldığı ve suçtan elde edildiği öne sürülen paraların para sayma makinesinde sayıldığı görüntülere ulaştı.

İddiaya göre, inşaat firması sahibi V.A., ortaklarından ayrılarak, alacakları için dava açtı. Mahkeme işadamına 1 milyon TL ödenmesine karar verdi. V.A, mahkeme kararına rağmen parasını alamadı. V.A paradan vazgeçmesi için tehdit telefonları almaya başladı. V.A daha sonra kaçırılarak alıkonuldu ve tehdit edildi. Kaçırılma olayının görüntülerine ulaşan polis görüntüleri delil dosyasına koydu.

BEDELSİZ DEVRET

Görüntülerine ulaşılan ikinci olay ise Ankara'da yaşandı. İşadamı L.K. 500 bin TL'ye işyeri A.K'dan satın aldı. Bir süre sonra işyerini satan A.K.'nın cezaevindeki kayınbiraderi M.N. tahliye oldu. M.N. işyerine giderek L.K'ya işyerini bedelsiz olarak kendisine devretmesini söyledi. L.K kabul etmeyince tehdit edilmeye başlandı. L.K tehditlere direnince bu kez eşi ve çocuklarına yönelik öldürülme tehdidi almaya başladı. L.K çete üyeleri tarafından dövüldü. Daha sonra L.K'ya zorla satış protokolü imzalatıldı.

Çete üyelerinin Esenler'de bir minibüsçüyü darp ettiği, bir esnafa olan borcunu ödeyemeyen emekli bir kadın polisi de tehdit ettiği öne sürüldü. Emekli kadın polisin bir yakınından para alaraka ödemesini yaptığı ve çetenin tehditlerinden kurtulduğu iddia edildi.