Artık Türk Silahlı Kuvvetleri’nden bir şeyler beklemeksizin Türk Silahsız Kuvvetleri olaya el koymak zorunda” dedi.
 
İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Türk Ordusu’nun NATO’ya girmesinden sonra milli ordu vasfının ne kadar devam ettirdiğinin düşünülmediğini öne sürdü. Kocasakal, “Biz 70 senedir yattık. Orada bir ordu var bizi kurtaracak dediler, yattık. Adamlar iğne ile kuyu kazdı. Biz ordumuz derken, NATO’ya girildikten sonra bu ordumuzun da ne kadar milli ordu vasfını devam ettirdiğini de hiç düşünmedik. Düşünmek de istemedik” dedi.
 
Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi’nde düzenlediği ‘Ulusal Bağımsızlık’ paneline katılan Siyaset Bilimci İlter Ertuğrul ile İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, özeleştirilerde bulundu.  CHP’lilerin yoğun ilgi gösterdiği panelde konuşan Baro Başkanı Kocasakal, halka kabahat bulmanın yanlış olduğunu dile getirdi.
 
Kocasakal, “Halka lütfen kimse kabahat bulmasın. Şiddetle reddediyorum. Burada kabahat halkta falan değil. Kabahat, hukuksuzlukları zulümleri meşrulaştıran, bu sözde sahte aymaz aydınlarındır. Her başı kapalı olanı; Atatürk düşmanı, cumhuriyet düşmanı olarak görmekten vazgeçelim. Çünkü bu doğru değil. Böyle yapmayalım. Yoksa burada kendi kendimize slogan atarak marş söyleyerek bir yere gidemeyiz. Devrim yapacaksanız, bir araya gelecekseniz, bir yere gelecekseniz size bir halk lazım” değerlendirmesini yaptı.
 
“CHP, HALKTAN KOPUP BALONLA YUKARI ÇIKMIŞTIR”
 
CHP’nin, halktan kopuk bir parti haline geldiğini öne süren Kocasakal, “Maalesef CHP’nin ilk bıraktığı ilkelerden bir tanesi halkçılık olmuştur. Halktan kopup böyle balonla yukarı çıkmıştır.
 
Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Ve yeni bir Kurtuluş Savaşı’na hazırlıklı olmamız gerekiyor, 12 Haziran’dan sonra 13 Haziran’da bu siyasi iktidar veya benzerleri yüzde 60 ile gelirse lütfen kimse ahlanmasın vahlanmasın. Derhal terimizi silip daha sert, daha uzun soluklu bir mücadeleye hazır olalım, bu mücadelede de şunu yapmayacağız artık. ‘TSK TSK’ Hayır. Artık Türk Silahlı Kuvvetleri’nden bir şeyler beklemeksizin Türk Silahsız Kuvvetleri olaya el koymak zorunda. Her birey birer Mustafa Kemal olacak, olmak zorunda” şeklinde konuştu.
 
“REJİMİ KORUYACAK AYM YOK”
 
Türkiye’de yargıya gidilmesinin çok fazla anlamı kalmadığını, yargının artık sokağa ve siyasete teslim olduğunu ileri süren Ümit Kocasakal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı isim vermeden eleştirdi. Türkiye’de Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurulmasına ihtiyaç duyulmuş olmasının ‘korkunç bir şey’ olduğuna dikkat çeken Kocasakal, “Milletin, devletin kendisi Atatürkçü Düşünce Derneği olmalıydı. Ama o da olacak. Şimdi tablo bu. Tabloyu hepimiz bu şekilde görüyoruz. Yakılmış, yıkılmış, ele geçirilmiş kurumlar, yargınız elden gitmiş, rejimi koruyacak bir Anayasa Mahkemeniz yok” iddiasında bulundu.
 
Kocasakal, “Eğer o anayasayı korumakla görevli, onun için yemin etmiş olan Anayasa Mahkemesi Başkanı bizzat kendisi, değişmez ilkeleri tartışmaya açıyorsa, siyasi iktidarın bir mensubu gibi eğer davranıyorsa zaten o mahkeme bitmiş demektir” ifadelerini kullandı.