Danıştay saldırısı nda kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığı" iddiasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan ve İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen 63 sayfalık iddianamede Danıştay’ın güvenliğini sağlamakla görevli eski OYAK Güvenlik Genel Müdürü Orhan Çoban’ın da bulunduğu 6’sı tutuklu 10 sanık cinayetten sorumlu tutuldu. İddianamede en ilginç detay ise OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy’un günlüğünde çıktı.

Nottan iki gün sonra saldırı

Soruşturma kapsamında Ulusoy’dan elde edilen ajandada cinayetten iki gün önce “15 MAYIS” tarihinin altında “Danıştay video sistemleri çalışıyor. Orhan Alb. aradı.” notu yer alıyor. 16 Mayıs’ta Danıştay kameraları arızalı olduğu gerekçesiyle sökülürken, 17 Mayısta Türkiye’yi sarsan Danıştay saldırısında Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin öldürülmüş 4 kişi de yaralanmıştı. Danıştay saldırısından önce OYAK Genel Müdürü Şerif Coşkun Ulusoy’un ajandasındaki ilginç notlar kamera kayıtlarının ardındaki sis perdesini aralayacak cinsten.

‘Kameralar arızalı’ denmişti

Soruşturma kapsamında OYAK Genel Müdürü Şerif Coşkun Ulusoy’dan elde edilen 2006 tarihli bir ajanda içerisinde; cinayetten iki gün önce “15 MAYIS” tarihinin altında “Danıştay video sistemleri çalışıyor. Orhan Albay aradı” notunun olduğu belirtildi. 17 Mayıs 2006 günü Danıştay 2. Dairesine yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda ise Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin öldürüldü ve Mustafa Birden, Ayla Gönenç, Ayfer Özdemir, Ahmet Çobanoğlu da yaralandı, ancak saldırı sırasında kameraların arızalı olduğu ve çalışmadığı iddia edildi. Soruşturma kapsamında evi aranan OYAK Genel Müdürü Ulusoy hakkındaki delillerin incelendiği ve önümüzdeki süreçte ifadesinin alınacağı öne sürüldü. Ulusoy hakkında dosyanın tefrik edildiği belirtilirken, soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

KAYIP HARD DİSK İSRAİL’DE

İddianamede, OYAK SGS tarafından teslim edilen hard disklerin içinde Danıştay’dan sökülen bir adet hard diskin halen teslim edilmediği belirtildi. OYAK SGS tarafından teslim edilen hard disklerin, log kayıtlarının incelendiği, 05.03.2012 tarihli bilirkişi raporuna göre Danıştay’dan sökülen bir adet hard diskin halen teslim edilmediği belirtiliyor. Savcılık iddianamede Danıştay binasında gerçekleştirilen saldırıdan sonra şüpheliler kendilerinde bulunan hard diskleri adli mercilere veya kolluk kuvvetlerine teslim etmediğini vurgulayarak, sanıkların söz konusu kayıp hard disci üretici İsrail firması Regard’a gönderdikleri belirtiliyor.

MÜDAHALE İSRAİLLİ JONATHAN’DAN

Şüpheli Y. Selim Kavaklıoğlu’nun işyerinde yapılan aramada 17.05.2006- 05.06.2006 tarihleri arasında [email protected] mail adresinden, [email protected] isimli mail adresini kullanan Jonathan Mensky ile yapılan mail yazışmaları da yer alıyor. Erdem Acun; söz konusu e-mail yazışmalarını kendisinin yaptığını,Jonathan Mensky isimli şahsın İsrail’de bulunan Regard firmasının yetkilisi olduğunu, sabah saatlerinde Barış Demirtaş ile beraber yeni hard disk takılan cihazı çalışır duruma geçirmek için Jonathan Mensky ile mail yoluyla irtibata geçtiklerini, bu şahsa cihazın IP adresini verdiklerini belirtiyor.

Saldırı öncesi kameralar söküldü

OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri A.Ş. görevlileri tarafından Danıştay saldırısından bir önceki gün olan 16.05.2006 tarihinde saat:16.00 civarında rutin uygulamalardan farklı olarak herhangi bir neden belirtilmeksizin kayıt cihazının sökülerek alındığı, yerine herhangi bir geçici bir cihazın takılmadığı belirtiliyor.

STAR GAZETESİ