Atatürk İlköğretim Okulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmeni Adalet Bütün karne konusunda veli ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Bütün öğrencilerin tatil'i tatil gibi değerlendirmelerini ve yoğun ders temposuna ara vermelerini belirterek, “Çocuklarımız aksırıp, tıksırıncaya kadar oyun oynasın. Yoğun ders temposu ve dershaneler arasında mekik dokumak çocuklarımızın davranışlarına olumsuz yansıyor. En ufak harekete verilen sert tepki 'yeter üstüme gelmeyin' demektir. Bu yüzden veliler tatil de çocuklara ders çalış baskısından kaçınmalıdır” diye konuştu.
Çocukların karne başarılarına göre kendilerini değerlendirmemelerini isteyen Adalet Bütün, şöyle konuştu: “Çocuklarımız kendi kendilerine verdikleri değeri karne başarısına göre azaltmamalı ve hayatta daha yüzlerce karne alacaklarını unutmamalılar. Veliler karne başarısını çocuğun kişiliği ve yetenekleri ile özdeşleştirmemeli. Her çocuk değerlidir, özeldir, tektir. Çocuklarımız başarısızlıkları nedeniyle eleştirilmemeli ve olumsuz noktalar ön plana çıkarılmamalı. Olumlu yönler öne çıkarılmalı”
Öğrencilerin karne başarısı nedeni ile ödüllendirilmesinde de aşırıya kaçılmamasını isteyen Bütün, şunları söyledi: "Başarılar nedeniyle çocuklarımıza yaptığımız ödüllendirme beklenti ve amaç haline getirilmemeli. Teşvik amaçlı, fazla aşırıya kaçmadan yapılabilir veya gerekli bir alet öl gibi sunulabilir”