Vatandaşların Ramazan Bayramı'nı tebrik eden ve ülkeye, millete nice güzel, huzurlu bayramlar dileyen Atalay, şöyle devam etti:

"Bu bayram mesajında vurgulamak istediğim en önemli husus kardeşlik. Bayramlar kardeşliği pekiştirmeye vesiledir. Ziyarete, komşuyla, akrabayla, dostla, arkadaşla, çevremizle ilişkilerimizi yenilemeye, bir anlamda sevgi yaymaya, çevremizle bütünleşmeye bir vesile. Bunu iyi kullanalım. Zaten kullanıyoruz hamdolsun. Bayramlar hepimizin ülke genelinde hareket halinde olduğu bir dönem. Herkes akrabasına, komşusuna gidiyor. Kardeşliği geliştirelim. Buna çok ihtiyacımız var. Birbirimizle daha fazla selamlaşmaya, bayramlaşmaya, hatır sormaya, yardımlaşmaya ihtiyacımız var. Bu bayramı öyle kullanalım."

Bayram tatiline çıkan sürücüleri de uyaran Atalay, bu dönemde trafik kazası oranının arttığına dikkati çekti.

Ramazan'da Güneydoğu illerimize ağırlık verdik

Atalay, bir gazetecinin, "BDP ve PKK'lılar arasındaki selamlaşma, görüşmeler çok tartışıldı. Buna ilişkin değerlendirmeleriniz olacak mı?" sorusu üzerine ise şunları söyledi:

"Bu bayramda, onu da içine alacak şekilde milletimizin birliğini ve bütünlüğünü vurguluyorum. Tabii, biz bu ramazan ayını da o manada iyi değerlendirdik. Biliyorsunuz, hükümet olarak, parti olarak özellikle Güneydoğu illerimize ağırlık verdik. Her akşam, her bakanımız ayrı bir ildeydi. Ben de ayrı ayrı beş ilimize gittim. Sebebi şu: Vatandaşlarımızla daha fazla görüşmek, anlatmak ve bütünlüğe katkı vermek. Bunu biz bayramda da devam ettiriyoruz. Bütün parti teşkilatlarımız çalışıyor. İnşallah bu bölgemizde de vatandaşlarımızın duygularına hitap eden bir bayram olur, kardeşliği geliştiririz."

Arakan'a yardım

Namazın ardından cami kapılarında Diyanet İşleri Başkanlığı görevlilerince açılan kutularla, Arakan'daki Müslümanlar için yardım toplandı.

Bakanlar çeşitli illerde

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayseri'de, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Bursa'da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Trabzon'da, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Hakkari'de bayram namazlarını kıldılar.
AA