Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKM Hipodrom'da Cumhur İttifakı'nın Büyük Ankara Mitingi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Ankara, 'Biz 31 Mart'a hazırız' diyor. Hanım kardeşlerim, gençler kapı kapı dolaşıyor muyuz? Son virajdayız, inşallah 31 Mart akşamında Ankara'yı taçlandıracaksınız. Cumhur ittifakı olarak bir ve beraber, kendi aralarında oy kaybına fırsat vermeden sandıkları patlatacağınıza inanıyorum.

"Sandığa gitmemek diye bir şey yok"

Milletimizi bölmek, vatanımızı parçalamak isteyenler fırsat vermeyeceğiz. Ezanımızı susturmak isteyen fırsat vermeyeceğiz. Bizi terör örgütleriyle terbiye etmek isteyenlere fırast vermeyeceğiz. Bizi işimizle, aşımızla tehdit edenlere fırsat vermeyeceğiz. 31 Mart'ta sandıktan irademize sahip çıkacağız. Aman ha, sandığa gitmemek diye bir şey yok. Sandıklara sahip çıkacağız. 31 Mart'ta sandıklarda hesaplaşma değil, geleceğimizi tayin etme yerine dönüşecek. Terör örgütlerinin emrindeki yapıların desteğiyle karşımıza çıkanların yüzlerindeki maskeyi düşüreceğiz.

"Ültimatom peşinen verildi"

Eskiden Ankara'nın iki farklı yüzü vardı. Sıhhiye Köprüsü'nün altı ve üstü olarak ikiye ayrılırdı. Şehrin bir yüzü seçkinleri, bürokratları ifade ederdi, diğer yüzü Anadolu'nun çeşitli yerlerinden gelen insanları ifade ederdi. İşte bu CHP zihniyetiydi. Bu şehir milli iradeyi askıya alan nice darbeciler gördü. TBMM'nin bulunduğu, ülkemizin başkenti olan Ankara senelerce baskılarla anıldı. Biz Ankara'yı her şeyden önce bu ayıplardan kurtardık. İnşallah Ankara bir daha asla darbecilerle, elitlerle anılan bir şehir olmayacak. Ankara bir daha asla milletini hakir görenlerin boyunduruğunda bir şehir olmayacak. Milli mücadelenin ve 15 Temmuz zaferinin başkenti olan Ankara, bundan sonra hep özgürlük ve demokrasiyle anılan bir şehir olacak. Hergün bölücü terör örgütünün temsilcisi olan partinin lideri Ankara'yı alacağız diye posta koyuyor. Hergün dozu artan küstahlıklara CHP'den bir tepki gördünüz mü? İttifakın diğer ortaklarından bir itiraz duydunuz mu? İtiraz edemezler seslerini dahi çıkaramazlar. Bunlara bizim oyumuzla seçildiğinizi bileceksiniz denilerek ültimatom peşinen verildi.

Bu adam (Sezai Temelli) Kürt değil ama Kürtler üzerinden geçiniyor. Ne diyor, Ankara'da eğer soyadı Yavaş olan var ya, hani sahte senetle iş yapan var ya. Bu adam Ankara'nın başına gelirse, ne tür sahte senetler düzenleneceğini hatırlayın. Ne diyor, Yavaş HDP'nin oylarıyla seçilecek diyor. Bunu ben demiyorum. Temeli olmayan Sezai söylüyor. Ayrıca İstanbul'da İmamoğlu bilecek ki diyor, 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçildim diyecek diyor. Bu Kürt kökenli vatandaşlarıma hakaret.

"Bu seçim milli irade yüzsüzleri için yolun sonu olacak"

İnşallah bu seçim milli irade yüzsüzleri için yolun sonu olacak. Ankara'yı eserlerimizle ilmek ilmek dokuduk. Eğitimde savunma sanayinde Ankara'yı bir başka yaptık. Son 17 yılda Ankara'ya 120 katrilyon liralık yatırım yaptık. Farkımız burada. Eğitimde 15 bin 709 yeni derslik şehrimize kazandırdı. Toplam 12 yeni üniversite kurduk.