MHP'DEN YİNE RANDEVU İSTERİZ

MHP'ye de BDP'ye de çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, "Parlamento dışındaki partilere de çağrı yapıyoruz. Bir toplum çaresizliğe mahkum edilemez. Siyaset kurumu çözüm üretecek" dedi. Konuyu görüşmek için MHP'ye gitmek istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yeri ve ortamı olursa MHP'den randevu isteriz" diye konuştu.

 

Kapıya kilit vurdu

Başbakan Erdoğan'la yaptığı terör zirvesi sonrasında "MHP'ye de BDP'ye de yapıyoruz" diyen Kılıçdaroğlu'na MHP'den jet yanıt geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "CHP ile görüşecek bir şeyimiz yok" dedi. "Kürt sorunu demeseler de CHP ile görüşecek bir şeyimiz yok" diyen Vural, randevuya açık olmadıklarını ifade etti. Vural, "İsmin değişmesi bizi bu plana alet edemez. Teröre can suyu verecek hiçbir projenin içinde yer almayız' diye konuştu.

 

MHP'yi beklemeyin

BDP lideri Selahattin Demirtaş, Erdoğan ile Kılıçdaroğlu görüşmesini 'Net, tutarlı bir açıklamayı her iki partiden de göremedik' diye değerlendirdi. Bu konuda herkesin duruşunu net olarak ortaya koyması gerektiğini belirten Demirtaş, "Barış gibi önemli, bir konuyu getirip MHP'nin iradesine ipoteklemek son derece yanlıştır. MHP olmazsa bu ülkeye barış gelmeyecek mi? Ortada bir barış arayışı yok, ortada AKP'nin yürüttüğü savaş politikalarına payanda olmaya çalışan bir girişim var" iddiasında bulundu.

 

Girişim umutları yeşertti

 

Başbakan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşme, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki sivil toplum kuruluşları temsilcilerini umutlandırdı.

 

 

  • Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, görüşmeyi olumlu karşıladıklarını söyledi. 'Son 2 yıldır olumsuz süreç yaşadığımız için eskiden olduğu gibi çok fazla heyecanlanamıyoruz' diyen Elçi, önerilerin somutlaşması ile sorunun gerçekten tamamıyla çözülecek bir aşamaya geleceğini düşündüklerini belirtti. Elçi, MHP'nin de bu süreçte yer almasını istedi.

 

  • Diyarbakır Baro Başkanı Emin Aktar da olumlu bulduklarını görüşmenin ekseninin genişletilmesi gerektiğini söyledi. Aktar,'Hem BDP hem Kürt meselesini ana eksenine alan partiler, işin içinde olmalı" dedi.

 

  • Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Burç Baysal da 'Diğer partilerin de katkı vermesi lazım. Bu açıdan BDP'nin de işin içinde yer alması gerekiyor. Taraflar el birliği yapmalı' diye konuştu.

 

  • MAZLUMDER Batman Şube Başkanı Murat Çiçek ise şu ifadeleri kullandı: 'MHP de bu sürece ortak olursa bir şekilde Kürt sorunu demokratik ve barışçıl yollarla çözülür. Görüşme, küçümsenmemeli, teşvik edilmelidir. MHP de bir şekilde ikna edilmeli ve sürece katkı sunmalıdır' dedi.