Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Germencik"e bağlı Bozköy'de bulunan ve yenileme çalışmalarının sürdüğü Alangüllü Termal Otel Kaplıca Tesisi inşaatında incelemelerde bulundu.
Vali Coş, Termal Otel Kaplıca Tesisini gezerek, devam eden yenileme çalışmaları hakkında Kaplıca Müdürü Bedri Oğuz"dan bilgi aldı.
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Özel İdare tarafından yaptırılan tesisin bir şirkete 20 yıllığına kiralandığını, kiralayan şirketin tesisi yenileme çalışmalarına başladığını, 5 yıldızlı olarak oda sayısının 126'dan 450'ye çıkarılacağını ve tesisin bölgenin kalkınması açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Otel ile köy arasında kalan yolu düzgün bir hale getirmek ve yürüyüş yolları yapmak gerekir. Bugüne kadar düşük kapasiteli çalışan otel, bundan böyle bölgenin en iyi termal otellerinden birisi olacak ve ilçenin potansiyelinin duyulabilmesi açısından önemli bir avantaj oluşturacak. Çeşitli nedenlerden dolayı verimli bir şekilde işletilemeyen tesisin, eksikleri giderilecek. Bürokratik sorunların çözülmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. İnşallah Haziran ayında açılışını da birlikte gerçekleştiririz.” diye konuştu.
Vali Coş, daha sonra Germencik İstasyon Kahvehanesinde oturan vatandaşlarla sohbet edip çay içti.