Kemal Kılıçdaroğlu"na "Kel alet ile kemalat olmaz" diyerek tepki gösteren Vali Coş, avukatların Kılıçdaroğlu"nun söylemleriyle ilgili çalışma yaptıklarını belirtti.
Vali Coş, Aydın"da miting düzenleyen Kemal Kılıçdarolu"nun “Hükümete hizmet eden Valiyi, Recep Bey"e hizmet eden valiyi istemeyeceğiz. Ve o validen de bunun hesabını soracağız. Valinin istifa etmesi için yüz, onur edep erkan olması gerekmektedir” açıklamalarına cevap verdi.
Kılıçdaroğlu"nun kendisini eleştirmesini doğru bulmadığını kaydeden Vali Coş, “Ben hükümetin Valisiyim, bunu ben değil kanunlar söylüyor. Kanunlarda "Bir ilin valisi orada devletin ve hükümetin temsilcisidir" diyor. Hükümetin valisi olmak utanılacak, sıkılacak bir şey değil. Hükümetin valisi olmaktan da şeref duyarım. Yaşanan süreçte verilen beyanatlar, yapılan açıklamalarla ilgili avukatlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Bu süreçte avukatlarımızın tespit ettiği kişiler hakkında dava açacağım. Maalesef Kılıçdaroğlu"na yanlış bilgilendirme yapılmış. Bu nedenle bazı şeyleri doğru bilmediğini gördük. Zaten kel alet ile kemalat olmaz. Benim aslında genel başkanlara cevap vermemek gibi bir prensibim var. Sayın Bahçeli"de hakkımda konuştu. Oda yanlış bilgilendirildi. Ve kendisi Aydın"a geldiğinde hakkımda konuşmadı. Ve bizde kendisinin gösterdiği bu yaklaşıma aynı şekilde karşılık verdik. Partisinin iki milletvekiline dava açtık, ama kendisine dava açmadık. Fakat yanlış bilgilendirilen Sayın Kılıçdaroğlu, Aydın"da meydana çıkıp hakkımızda konuştu. Eski bir memurun, memurlarla uğraşmasına doğru bulmuyorum. Bu konuşması avukatlarımız tarafından incelenecek eğer söylemlerinde bir hakaret varsa hakkımızı hukuk nezdinde ararız. Maalesef bizim üzerimizden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Referandum öncesi memur üzerinden siyaset yakışık olmaz. Benim üzerimden mağdur edebiyatı yapılıyor. Maalesef kamuoyunu aptal yerine koyuyorlar” dedi.

MÜFETTİŞ YANLIŞ YAPAN BELEDİYELERE GİDİYOR
Vali Coş, CHP Milletvekili Fatih Atay"ın “Müfettişler CHP"li bir belediyeden çıkıyor, bir başka CHP"li belediyeye giriyor” şeklindeki iddialarına ise; “ "CHP"li belediyelerden müfettiş eksik olmuyor" deniyor. Bir baksınlar Allah aşkına 23 tane CHP"li belediye varmış. Bunların hangisine müfettiş gidiyor. Hiç Aydın, Çine, Söke belediyelerine müfettiş gitmiş mi. Hiç müfettiş gitmemiş CHP"li belediyeler var. Demek ki iş partide değil. Yanlış yapan belediyelerde. Biz kimlere müfettiş göndermişiz hakkında onlarca dava olan Didim Belediyesine, kendi belediye meclis üyelerinin hakkında şikayetçi olduğu Kuşadası Belediyesine, Özel İdareye ödemesi gereken yıllık ücretini ödemeyen Bozdoğan Belediyesine. Bakın hiç sorunu şikayeti olmayan belediyeye müfettiş gidiyor mu. Şikayet gelirse biz inceletiriz. Ayrıca müfettişlerden bu kadar korkmasınlar. Bende yıllarca müfettişlik yaptım” şeklinde cevap verdi.

“GAZETELER MUHTAR OLAMAZ DİYORDU”
Vali Coş, bugüne kadar hiç konuşmadığı Başbakan Recep Tayip Erdoğan"ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde geçirdiği soruşturmayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. O dönemde kendisi hakkında gazetelerde birçok haberin çıktığını belirten Vali Coş, “O dönemde soruşturmalar devam ederken, gazeteler bizim için muhtar olamaz diyorlardır. Eğer bizim amacımız o soruşturmada Başbakan Recep Tayip Erdoğan"ı aklamak olsaydı hazırladığımız dosya bakanlıktan geri gelirdi. Ayrıca ben müneccimiyim ki o soruşturma sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayip Erdoğan"ın bir parti kuracağını ve o partinin başa gelip bana Vali yapacağını bilebileyim. Ben müfettişlik, başmüfettişlik yapmış birisiyim. Ben buraya hak ederek geldim. Hatta görev sürem boyunca hiç sicilim olmadığı için 2 yıl önce terfi ettim. Ayrıca akbil soruşturmasına ben görev yapmadım. Bunu bugün her olayda dillendirenler hakkında dava açsam yüzde yüz kazanırım. Bugüne kadar bu nedenle dava açmadım ama bundan sonra açmak zorunda kalacağım galiba” şeklinde konuştu.
Köy yardımları için onay imzası vermemekle suçlanan ve bu nedenle İl Genel Meclisiyle karşı karşıya gelen Vali Coş, “Temmuz ayında köy yardımları onaylandı. Birilerinin hala bundan haberi yok sanırım. Köy yardımlarının yüzde 95"ni encümen üyeleri belirliyor. Yüzde 5"ni ise biz belirledik. Köylere biz babamızın parasını dağıtmıyoruz. İhtiyacın parası mı olur? Köylerin ihtiyacı varsa para ayrılır” dedi.