İŞTE KONUŞMADAN BÖLÜMLER

Dünyada Diyarbakır'a benzeyen çok az bölge vardır. Öyleyse tarih denildiğinde bu bölgenin üniversiteleri akla gelmeli. Bu bölgenin üniversiteleri dünyaya sesini duyurmalı Diyarbakır'da son 6 yılda kazandırdığımız derslik sayısı 3356'dır. Diyarbakır'da 25 bin 570 kızımızı okullu yaptık.Son 6 yılda 91 bin 272 öğrencimize destek verdik. Terörü hiçbir yatırımı ertelemenin bahanesi olarak görüp terörün ekmeğine yağ sürmüyoruz. Terör örgütü kan dökerek bölge halkını sindirmeye çalışıyor. . Evini kaybeden, hayvanlarını kaybeden vatandaşlarımıza şu ana kadar 600 trilyon ödeme yaptık. Diyarbakır'da tarıma verdiğimiz destek 6 yıl içinde 1 katrilyon...



DİYARBAKIR'I YÖNETENLERİN ÇÖP ARABALARI YOK MU


"Yardımlar için "Siz siyasi propaganda yaptınız" diyorlar. Bunlar sobası olmayan bir vatandaşımın evine gitmemişler ki, bular aşı olmayan vatandaşımın evine gitmemişler ki. "Siz dilenciliğe alıştırıyorsunuz halkı" diyorlar. 17 milyon yoksulluk sınırında yaşayan insanımız var. Biz "Git başının çaresine bak" diyebilir miyiz? Bu Diyarbakır'ın çöp arabası yok mu. Sokaklar neden böyle. Bu yakışıyor mu? Bunlara gereken cevabı siz vereceksiniz. . Medeniyet dediğimiz şey temizliktir, sudur, sevgidir, saygıdır.


TARİH BİZİ KARDEŞ YAPMIŞ

Tabi ki Diyarbakır'da bundan rahatsız olan, konut inşaatında sorun çıkaranlar var. Çünkü en büyük istismar araçlarını kaybediyorlar.
Ocak'tan itibaren TRT Kürtçe yayına da başlıyor. İlk etapta 12 saat olarak planladığımız yayınları kısa sürede daha da arttırabiliriz
Türkiye ne güvenliğinden ne de insan haklarından taviz verecek
Tarih bizi bir ve bütün yapmış, birbirimize kardeş yapmış. Bunu bozmaya çalışan her kim olursa olsun bizzat bu ülkenin kardeşliğinden gereken cevabı alacaktır.


KÜRESEL KRİZ BİZİ TEĞET GEÇECEK


Bir küresel ekonomik kriz yaşanıyor ve bu krizde inşallah bizi teğet geçecek. Bizi diğerlerini vurduğu gibi kesinlikle vurmayacak. Çünkü biz rehavete düşmedik, işi sağlama aldık. Önüne gelenin bir sıfır eklediği bir paramız vardı ama biz bu altı sıfırı attık. Enflasyon patlar dediler, ama patlamadı. Yüzde 30"dan şu an 11"deyiz.