İmkanı olan herkes sahil kenarlarına ve yaylara tatile çıkarken, şehirde kalanlar ise aşırı sıcaklar nedeniyle evinden çıkamaz oldu. Hafta sonunda adeta boşalan Aydın sokakları aşırı sıcaklarla birlikte hayalet şehre döndü.
Okulların yaz tatiline girmesi ve sınavların da sona ermesi ile birlikte birçok kişi Didim ve Kuşadası’ndaki yazlıklarına taşınırken, birçok kişi de yaz mevsimini geçirmek üzere yaylardaki köylerine gitti. Şehirde kalan ve tatil imkanı bulamayan çocuklar ise tehlikeli olmasına rağmen çöl sıcaklarından şehrin değişik noktalarındaki süs havuzlarında serinlemeye çalışıyor.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden yapılan günlük ve haftalık tahminlerde Aydın’da sıcaklıkların hafta sonuna kadar süreceği açıklandı. Meteoroloji’den yapılan açıklamada sıcaklıkların en yüksek 40 en düşük 22 derece civarında olacağı belirtildi. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 5 günlük tahmin raporunda Şanlıurfa ve Diyarbakır’ın ardından sıcaklıkların en yüksek olduğu 3’üncü kent Aydın oldu. Nem oranın yüzde 50’lilerde olması ve aşırı Aydın’da yaz aylarının zor geçeceğinin bir göstergesi oldu.